Отборите на Югозападна и Северозападна България ще играят на финала

...
Отборите на Югозападна и Северозападна България ще играят на финала
Коментари Харесай

Ясен е финалът в Турнира на талантите от Трета лига

Отборите на Югозападна и Северозападна България ще играят на финала на шампионата на гениите от Трета лига, който се провежда от БФС след повече от 15 години пауза. Двата тима завоюваха през днешния ден мачовете си, в които имаше много голове.

Югозападна България прекърши с 3:1 Югоизточния район, а Северозапада се оправи с 3:2 със Североизточната селекция.

В шампионата вземат участие футболисти, които в никакъв случай не са подписвали професионални контракти в живота си, като приоритет са играчите до 21 години. Във всеки отбор може да има до трима футболисти, които са до 23. От този шампионат ще бъдат определени футболисти и за Аматьорския народен тим на страната.

Тимът на Югозападната Трета лига се оправи с Югоизточната селекция с 3:1. Панайот Пасков откри резултата в 34-ата минута с глава, откакто вратарят Мартин Шейтанов увисна при осъществяване на ъглов удар. Тимът от Югоизтока, воден от Манол Георгиев, изравни в последната минута на първата част. След неточност в отбраната Георги Лазаров от Спартак (Пловдив) се разписа с удар по диагонала.

След почивката обаче отборът на Зона София стигна до триумфа с два красиви гола. Божидар Христов вкара доста хубав гол с удар отвън наказателното поле по диагонала, откакто Кристиян Христов му асистира. Крайното 3:1 вкара капитанът на отбора - Николай Ганчев, също доста атрактивен гол.

Във втората среща момчетата от Северозапада изоставаха с 0:1 след 15 минути игра, само че съумяха да създадат поврат и да се възползват от грешките на отбраната и вратаря на Зона Варна.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР