Отборите на Валенсия и Челси завършиха 2:2 в изключителен двубой

...
Отборите на Валенсия и Челси завършиха 2:2 в изключителен двубой
Коментари Харесай

Брутални вратари не спряха головата фиеста на Местая и завързаха група Н

Отборите на Валенсия и Челси приключиха 2:2 в извънреден дуел от груповата фаза на Шампионска лига. Карлос Солер откри за "прилепите " в 40-а минута, само че секунди по-късно Матео Ковачич осъществя и възвърне равенството в срещата. В 50-ата минута Кристиан Пулишич оформи цялостния поврат, само че огромният воин за "сините " е Кепа, който избави дузпа на Дани Парехо в 65-ата. В 82-ата минута Даниел Вас означи брилянтно попадение и направи резултата 2:2.

Ситуацията в група H е извънредно заплетена, като двата отбора, както и Аякс, имат по еднакъв брой точки - 7. Победителят продължава непосредствено в елиминациите, а изгубилият ще има дребен късмет да го направи след последните срещи. Равенството ще остави интригата отворена до последно.

В другия дуел от групата Аякс гостува на Лил от 22 часа.

Развоя на събитията в останалите срещи можете да следите ТУК!

В самото начало на срещата Челси можеше да поведе в резултата, само че Уилиан пропусна чисто състояние. Бразилецът откри съвършено центриране в наказателното поле и насочи удар с глава, само че топката мина високо над напречната греда.

В идващите минути на "Естадио Местая " се настани спокойствието. И двата тима бяха внимателни и не се стигна до рискови обстановки пред двете порти.

В 19-ата минута "прилепите " профукаха страхотна опция да открият. Максимилиано Гомес получи топката на сантиметри пред голлинията, само че се размина с кълбото и не съумя да я изпрати в мрежата на Кепа Арисабалага.

Малко по-късно още веднъж Гомес насочи първият прецизен удар за "прилепите ", стреляйки с глава, само че топката отиде право в ръцете на Кепа.

В 29-ата минута Валенсия не съумя да се възползва от неточност в "синята " защита. Сесар Аспиликуета остави голямо свободно пространство пред Родриго, който центрира в наказателното поле, където бе Максимилиано Гомес. Уругвайският нападател насочи удар, само че Кепа реагира ослепително и резервира нулевото тъждество.

В 37-ата рикоширала топка доближи до Н'Голо Канте, който изстреля топката високо над напречната греда.

Само минута по-късно Тами Ейбрахам пое прехвърлящо зентриране в наказателното поле и нанесе внезапен удар, който обаче бе париран от Яспер Силесен.

В 40-ата резултатът най-сетне бе открит. Карлос Солер посрещна съвършено центриране от Родриго надълбоко в наказателното поле и овладя с положително първо допиране. Последва прецизен шут, който прати топката право в мрежата на Кепа.

Отговорът на "сините " бе мълниеносен. След рикошет топката доближи до Матео Ковачич, който незабавно изпрати топката в долния ляв ъгъл, оставяйки Силесен беззащитен.

В края на първата част Силесен опази мрежата си от второ попадение, спасявайки нов удар на Ковачич.

В добавеното време Уилиан извърши ъглов удар и изпрати топката към Тами Ейбрахам, който опита удар с глава, само че топката мина прекомерно настрана от вратата. Младокът падна неприятно при приземяването, което наложи навлизането на лекарския екип на терена.

link1 " >  Getty Images
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР