Отборите на Царско село и Монтана завършиха наравно 0:0. Двата

...
Отборите на Царско село и Монтана завършиха наравно 0:0. Двата
Коментари Харесай

Подвиг: Монтана завърши мача с Царско село с 9 футболисти, но завоюва точка

Отборите на Царско село и Монтана приключиха наедно 0:0. Двата отбора се срещнаха в мач от 2-ия кръг на efbet Лига.

„ Царете “ сътвориха повече голови положения, само че по този начин и не съумяха да завладяват вратата на своя противник. Монтана даже остана с 9 играчи на терена след алените картони на Стефан Цонков и Николай Минков, само че съумя да резервира вратата си суха и си потегли с скъпа точка от столицата. С положителни намеси се отличи стражът на гостите Марин Орлинов.

В първите минута на срещата двата отбора пробваха да основат нещо по-опасно пред вратата на противника, само че чисти положения липсваха.

Монтана сътвори първата по-опасна обстановка в мача, откакто Тони Тасев стреля доста добре от фаул, само че Михаил Иванов отрази удара му.

В 18-ата минута Салиф Сисе от Царско село бе изведен на доста добра позиция, нападателят излъга вратаря на Монтана, само че топката му избяга и той не можа да откри собствен съотборник в наказателното поле на гостите.

В 30-ата минута Борис Галчев опита удар от фаул, само че вратарят на Монтана Марин Орлинов се намеси доста добре и избави отбора си от гол.

През първото полувреме не се случи нищо по-интересно.

През втората част, малко повече от 10 минути след подновяването на играта, Царско село пропусна страхотна опция да поведе. Топката бе центрирана отдясно. Борис Галчев бе оставен непокрит, съумя първи да стигне до топката и стреля с глава, само че над напречната греда.

В 63-тата минута Монтана остана с човек по-малко на терена. Втори жълт картон, респективно червен получи Стефан Цонков, който фаулира Салиф Сисе. Атакуващият футболист на „ царете “ бе набрал скорост и рисково приближаваше наказателното поле на гостите.

В 72-рата минута Николай Минков получи пряк червен и остави своя отбор с 9 души на терена. Крилото на гостите имаше искания за ъглов удар, които не бяха почетени. Футболистът си изпусна нервите и изрита топката по посока страничния арбитър.

Пет минути по-късно Мохамед Брахими стреля от границата на наказателното поле, само че Марин Орлинов съумя да боксира. Последва добавка на Андерсон Кордейро, само че неточна.

В 84-ата минута резервата Стефан Христов пропусна най-чистото състояние за „ царете “ от началото на мача. Той бе изведен зад тила на отбраната и се оказа очи в очи с Марин Орлинов. Стражът на Монтана обаче съумя да съкрати ъгъла и с крайник мазета топката в корнер.

До последния съдийски сигнал домакините пробваха шанса си с няколко далечни изстрела, само че вратарят на Монтана Марин Орлинов съумя да се намеси уместно и запази вратата си.

В идващия кръг от българския шампионат Царско село гостува на ''Левски'', до момента в който Монтана приема тима на Етър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР