Отборите на Словения и Дания са все по-близо до класиране

...
Отборите на Словения и Дания са все по-близо до класиране
Коментари Харесай

Словения и Дания крачат уверено към класиране на Евро 2024

Отборите на Словения и Дания са все по-близо до класиране на Евро 2024, откакто записаха нови победи в група " Н " на европейските квалификации, надигравайки надлежно Северна Ирландия и Сан Марино като посетители.

В Белфаст " змейовете " се оправиха със северноирландците с минималното 1:0, като единственото попадение за тях осъществя играчър на Панатинайкос Адам Гнезда Черин още в 5-ата минута.

По същото време датчаните предстоящо взеха своето против Сан Марино, спечелвайки визитата си в Серавале с 2:1, въпреки че триумфът не пристигна по никакъв начин елементарно. Расмус Хьойлунд откри за " Червения динамит " в края на първото полувреме, само че след почивката Алесандро Голинучи изравни за гостите, отбелязвайки първия гол за националния тим на страната си от началото на квалификациите.

Все отново разумното се случи и в 70-ата минута Юсуф Поулсен още веднъж изведе датчаните напред в резултата, носейки им и крайната победа.

Така, след 8 изиграни срещи Словения и Дания са водачи в подреждането с по 19 точки, а след тъкмо месец се изправят в пряк спор за това кой от тях ще си подсигурява място на Евро 2024.

В последния дуел от тази група от днешната стратегия Казахстан реализира цялостен поврат при гостуването си на Финландия и завоюва с 2:1, с което запази възможностите си за първо класиране на огромно състезание в историята на страната, като отборът на Магомед Адийев понастоящем е с 15 пункта.

Финландците пък към този момент изгубиха възможностите си за продобиване на виза за европейското състезание през квалификациите, само че " совите " ще имат нов късмет да го сторят, защото ще вземат участие в плейофите на Лигата на нациите.

Zaynutdinov the hero for Kazakhstan as they beat Finland 2-1 to move third in Group H
— UEFA EURO 2024 (@EURO2024)



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР