Отборите на Шотландия, Испания и Турция си осигуриха участие във

...
Отборите на Шотландия, Испания и Турция си осигуриха участие във
Коментари Харесай

Шотландия, Испания и Турция се класираха за Евро 2024

Отборите на Шотландия, Испания и Турция си осигуриха присъединяване във финалите на Европейското състезание по футбол в Германия идващото лято. " Ла Роха " имаха потребност от победа над Норвегия в Осло, с цел да се класират, и я реализираха с гол на Гави в 49-та минута, откакто попадение на Алваро Мората в първата част бе анулирано.


С този триумф испанците донесоха наслада и на Шотландия. Тимът на Стив Кларк към този момент няма по какъв начин да бъде преместен от едно от първите две места и ще взе участие на второ следващо европейско състезание. От своя страна Норвегия чака първо присъединяване на огромен конгрес от Евро 2000, само че Ерлинг Холанд и компания към момента имат късмет да се класират посредством плейофите.

В група D тимът на Турция разруши Латвия с 4:0 в Коня и също към този момент е сигурен за Евро 2024. Дженк Тосун вкара два гола за домакините, а Юмус Акгун и Керем Актуркоглу прибавиха по един за скъпия триумф. Турция има единствено две загуби в последните си 25 евроквалификации и ще взе участие на трето следващо европейско състезание.

В другия мач от групата Уелс победи Хърватия с 2:1 вкъщи и резервира шансове за класиране. Двата отбора към този момент имат по еднакъв брой точки - 10, при два оставащи мача до края. " Драконите " имат преимущество в директните дуели и държат нещата в свои ръце.

Останалите резултати:

Група Е

Чехия - Фарьорски острови 1:0

Полша - Молдова 1:1

Група I

Швейцария - Беларус 3:3

Румъния - Андора 4:0

Косово - Израел (отложен). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР