Отборите на Реал Сосиедад и Жирона завършиха наравно 2:2 на

...
Отборите на Реал Сосиедад и Жирона завършиха наравно 2:2 на
Коментари Харесай

Реал Сосиедад профука ранен аванс при реми с Жирона

Отборите на Реал Сосиедад и Жирона приключиха наедно 2:2 на “Реале Арена ” в ранния дуел от съботната стратегия на 34-тия кръг на Ла Лига. По този метод “чури урдин ” се разминаха с трета поредна победа, само че най-малко стопираха серията на каталунците от три триумфа.

Домакините несъмнено могат да съжаляват повече, че не си потеглиха с трите точки, защото профукаха преднина от два гола. Още във втората минута Айхен Муньос нацели единия непряк дирек и по този начин не съумя да даде задатък на баските. Въпреки това след единствено още две минути те поведоха след тъкмо изпълнена дузпа на капитана Микел Оярсабал, като тя беше свирена за нарушаване на Родриго Рикелме против Такефуса Кубо. В 24-тата минута точно японецът центрира към Давид Силва, който от близко засече топката за 2:0.

Гостите обаче не се стъписаха и вместо това възвърнаха равенството още преди почивката. В 37-ата минута Ян Коуто реши да стреля, като топката претърпя рикошет и влезе в противниковата врата, с което изоставането на Жирона беше понижено. В добавеното време на първата част пък Кристиан Стуани беше прецизен след центриране от директен свободен удар, с което донесе ремито в дуела.

Второто полувреме не беше толкоз вълнуващо, като всичко на забавно се случи в последните минути. В 82-рата Пауло Гасанига с крайник мазета рисков удар на Муньос, а четири минути по-късно напречната греда не разреши на Карлос Фернандес да означи надвит гол за отбора от Сан Себастиан посредством изстрел с глава след корнер. В 87-ата минута Ориол Ромеу от състава на гостите получи втория си жълт картон за собствен фал против Силва, поради което беше изпъден от игра.

Реал Сосиедад остана твърдо на четвъртата позиция в класирането с актив от 62 точки, до момента в който Жирона е на седмото място с 48 извоювани пункта.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР