Отборите на Реал Бетис и Барселона играят при резултат 1:1

...
Отборите на Реал Бетис и Барселона играят при резултат 1:1
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Бетис - Барселона 1:1, Фекир изравни, отмениха гол на Левандовски

Отборите на Реал Бетис и Барселона играят при резултат 1:1 в полуфинален конфликт от Суперкупата на Испания. Роберт Левандовски изведе каталунците напред в резултата с гол в 40-ата минута на дуела. Набил Фекир възвърне равенството в 77-ата минута.

На Gong.bg ще проследим най-важните моменти от срещата

Първата по-опасна обстановка пристигна пред вратата на Реал Бетис в 4-ата минута на мача, откакто Френки де Йонг се обърна отлично и потърси с извеждащо подаване Дембеле. Французинът нахлу в наказателното поле, само че пасът на нидерландския му съотборник се оказа по-силен от нужното и Дембеле не съумя да стигне до топката, с цел да нанесе завършващ удар. 

И през идващите минути Барселона продължи да владее топката повече, а стражът на Бетис изпита съществени проблеми след сбълъск във въздуха с Араухо.

В 11-ата минута Дембеле нахлу добре в наказателното поле на Бетис и потърси Левандовски, който пое топката, само че бе с тил към вратата и бързо бе затворен от бранители на Бетис. Топката бе избита от краката на полския голмайстор, преди той да може да се обърне и да стреля.

В 22-ата минута Жул Кунде подари първата голова опция на Реал Бетис. Французинът сгреши подаване обратно към Тер Стеген и футоблист на Бетис съумя да я открадне, след което и стражът на Барселона не съумя да се намеси по най-хубавия метод. Само отличната интервенция на Араухо избави каталунците. Защитникът съумя чисто да отнеме топката.

Минутка по-късно топката се озова във врата на Бетис, откакто Педри засече отличното центриране на Рафиня. Топката мина през ръцете на Клаудио Браво, който не бе надалеч от това да избави. Радостта на Барселона не продължи дъгло, откакто попадението бе анулирано поради засада. В нередовна позиция бе Рафиня.

В 31-ата минута Руйбал проби чудесно в наказателното поле на Барселона и по-късно откри включващия се Серхио Каналес, който изпрати мощен удар. Топката обаче бе блокирана и излезе в корнер. От ъгловия удар се стигна до най-дбората опция за Реал Бетис. Фекир откри Херман Пецела, който се извиси над всички в пеналтерията и стреля с глава. Тер Стеген се намеси чудесно и избави каталунците.

Само две минути по-късно Берис още веднъж бе ужасно покрай гола. Луиз Енрике прати остро подаване по земя, което стигна до далечната греда и Родри, който бе изпреварен с малко от Сержи Роберто, който с шпагат съумя да почисти топката в корнер. Ъгловият удар също не бе безвреден за каталунците, само че още веднъж се избавиха от гол във вратата си.

В 40-ата минута Педри откри с дъгло по диагонал подаване Дембеле, който финтира Руйбал и се освободи от бранителя, а по-късно откри Левандовски, чийто първи изстрел бе блокиран, само че с доза шанс топката остана в негово владеене и той я прати в мрежата на Клаудио Браво.

Последните секунди на първото полувреме бяха белязани от отлични благоприятни условия за равнене на резултата пред Бетис. Тер Стеген трябваше да се намесва на два пъти, първо след удар на Иглесиас, а по-късно и бразилеца Луиз Енрике. Последва ъглов удар, от който Бетис не се възползва по най-хубавия метод.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР