Отборите на Олимпик (Марсилия) и ПСЖ завършиха 0:0 в дербито

...
Отборите на Олимпик (Марсилия) и ПСЖ завършиха 0:0 в дербито
Коментари Харесай

Отменени голове, червен картон и запалянко на терена на Марсилия - ПСЖ

Отборите на Олимпик (Марсилия) и ПСЖ приключиха 0:0 в дербито на " Велодром ". В срещата от 11-ия кръг на Лига 1 във Франция паднаха две попадения - по едно в двете порти, само че бяха анулирани след намесата на ВАР. 

Домакините пък играха с човек повече над половин час след червен картон на Ашраф Хакими, само че не съумяха да завоюват. 

След четвърт час ПСЖ вкара. Неймар насочи неакуратен удар, само че сънародникът му Луан Перес засече топката в личната си врата. Ситуацията беше прегледана с ВАР и попадението бе анулирано поради засада. 
Пет минути по-късно Марсилия означи гол, който също бе анулиран. Аркадиуш Милик получи топката в наказателното поле и вкара. ВАР още веднъж се намеси и стана ясно, че създателят на попадението е бил в състояние на засада. 

Последва добър опит на Лионел Меси, който обаче бе отразен от Пау Лопес. В края на първата част още веднъж аржентинската суперзвезда бе най-близо до попадение, само че стреля на сантиметри от лявата греда. 
В 57-ата минута Ашраф Хакими влезе жестоко в краката на съперник и след намесата на ВАР получи пряк червен картон, оставяйки ПСЖ с човек по-малко. 
В 73-ата минута на терена нахлу почитател, който доближи до Меси, което наложи спирането на играта, до момента в който стюардите го изведат.

Четвърт час преди края удар на Ченгиз Юндер беше блокиран от бранител. В 80-ата минута Килиан Мбапе се измъкна зад отбраната на Марсилия, само че с чист шпагат съперник съумя да избие топката от краката му. Гостите претендираха за нарушаване и дузпа, само че съдията остана безгласен. 

За ПСЖ това е първо тъждество за сезона в Лига 1 и отборът на Маурисио Почетино е с 28 точки на първата позиция. Втори е Ланс с 21, а воденият от Хорхе Сампаоли Олимпик (Марсилия) е четвърти с 18 точки и мач по-малко.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР