Отборите на Манчестър Сити и Интер се изправят в дългоочаквания

...
Отборите на Манчестър Сити и Интер се изправят в дългоочаквания
Коментари Харесай

Мощта на Сити срещу историческия опит на Интер във вълнуващия финал на Шампионската лига за сезон 2022/23

Отборите на Манчестър Сити и Интер се изправят в дълго чакания край от конкуренцията в Шампионската лига за сезон 2022/23. Арена на заключителния конфликт, който през тази акция ще се състои на стадион " Ататюрк " в турската столица Истанбул, ще генерира интереса на стотици милиони почитатели на най-популярната игра из целия свят.

Мачът може да наблюдавате онлайн в ефира на MAX Sport 3HD от 22:00 часа.
 Снимка 621910
Източник:

" Гражданите " са на крачка от мечтания трофей, който за момента е единственото отличие, което убягва на клуба. Ако съумеят да го реализиран, " небесносините " ще стигнат до требъл, какъвто досега в британския футбол е реализирал само градският противник Манчестър Юнайтед (1999).
 Снимка 618625
Източник:

Интер към този момент е печелил сходен требъл, като това се случи през 2010-а година, след като датира и последният триумф на " нерадзурите " в Шампионската лига. Италианският отбор може да се похвали с много по-богата визитка във връзка с оценките в най-престижния европейски клубен шампионат, защото през днешния ден Интер ще се бори за четвърти подобен трофей.
 Гуардиола го е шубе от италианци
Гуардиола го е шубе от италианци

Роберто Ди Матео има опит в огорчаването на водени от Пеп тимове

Манчестър Сити е разумният и изцяло подобаващ финалист. " Гражданите " на Пеп Гуардиола практикуват най-хубавия футбол в Европа, а това бе демонстрирано и от представянето им в Шампионската лига. " Небесносините " минаха като танк през съперниците си, а това си пролича най-много в елиминационната фаза. Там от мощта на Сити си изпатиха Република България Лайпциг, Байерн (Мюнхен) и Реал (Мадрид). Нужно е да отбележим, че всеки един от упоменатите клубове беше победен най-малко в една от срещите.

Това ще е втори край за Сити на Гуардиола. От години най-престижната клубна конкуренция е фикс концепция за манчестърци, които през 2021 година позволиха проваляне с 0:1 от Челси на " До Драгао " в Порто.
 Снимка 617650
Източник:

Интер пък загуби единствено едно от петте си гостувания в Шампионската лига през този сезон. " Нерадзурите " обаче не могат да се похвалят с положителни резултати против британски противници, защото изгубиха три от последните си четири конфликта против такива съперници. Все отново Симоне Индзаги може да се позове на обстоятелството, че Интер реализира пет чисти мрежи в предходните си шест дуела в ШЛ.
 Гуардиола за финала на Шампионска лига: Няма да реализираме задачата си с 3-4 паса
Гуардиола за финала на Шампионска лига: Няма да реализираме задачата си с 3-4 паса

Не е елементарно да се нападна против такава отбранителна система, разяснява той

Наставникът на Интер към този момент си извоюва прозвището Крал на купите, откакто за седемте години в своята треньорска кариера досега той изведе тимовете си до осем финала, в които загуби единствено един път. В края на този сезон пък Интер реализира победи в 11 от последните си 12 мача във всички шампионати, тъй че също влиза в днешния край в добра форма.

Миланският гранд също се е устремил към требъл през актуалната акция, откакто към този момент завоюва Суперкупата и Купата на Италия. Преди седмица пък Сити добави към шампионската купа и трофея от Купата на Англия, откакто победи във финала с 2:1 градския си противник Манчестър Юнайтед.

Последните три финала в Шампионската лига бяха решени след единствено един гол, който падаше сред 40-ата и 60-ата минута на съответните мачове. Главен арбитър ще бъде Шимон Марчиняк от Полша.
 Лаутаро Мартинес: Имам същите усеща, каквито бяха преди финала на Световното състезание
Лаутаро Мартинес: Имам същите усеща, каквито бяха преди финала на Световното състезание

Ето какво сподели
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР