Отборите на Кариана (Ерден) и Арда (Кърджали) увеличиха преднината си

...
Отборите на Кариана (Ерден) и Арда (Кърджали) увеличиха преднината си
Коментари Харесай

Маршът на Кариана и Арда продължава, финансови проблеми в Добрич и уволнение в Перник - това е Часът на Трета лига

Отборите на Кариана (Ерден) и Арда (Кърджали) усилиха преднината си на върха надлежно на Северозападната и Югоизточната Трета лига. Отборите на Атанас Джамбазки и Елин Топузаков не престават победния си ход към професионалния футбол.

На Североизток водачите Добруджа и Суворово позволиха неточности при гостуванията си на Локомотив (Русе) и Ботев (Нови пазар). Статуквото на Югозапад пък се резервира, като ЦСКА 1948 резервира преднината си от четири точки на върха пред Вихрен (Сандански).

Основните акценти в предаването " Часът на Трета лига " бяха два: проблемите в Добруджа, където футболистите към този момент втори ден не упражняват, както и уволнението на Данаил Бачков от поста старши треньор на Миньор (Перник).

На " Дружба " в Добрич играчите взеха крайни ограничения и бойкотираха заниманията, а на " Стадиона на мира " в Перник пък демонстрираха вратата на някогашния футболист на Левски и Локомотив (Пловдив) след поредицата от незадоволителни резултати като посетител.

Югозападна Трета лига, XIV кръг
Отборът на ЦСКА 1948 възвърне задатъка си от 4 точки на върха в Югозападната Трета лига. В финален дуел от XIV кръг момчетата на Валентин Илиев завоюваха мъчно с 2:1 семейството си на Пирин (Разлог). По този метод “червените” усилиха на 38 точки актива си. Втори остава съставът на Вихрен (Сандански), който през вчерашния ден завоюва с минималното 1:0 гостуването си на Ботев (Ихтиман). Хебър (Пазарджик) пък взе дербито на Югозапада, откакто победи с 2:1 като посетител Септември (Симитли). По този метод футболистите на Танчо Калпаков резервираха дистанцията от три точки до Вихрен и седем до ЦСКА 1948.
 ЦСКА 1948 - Пирин Разлог @@@
Всички резултати от кръга:

Пирин (Гоце Делчев) - Миньор (Перник) 1:0
Ботев (Ихтиман) - Вихрен (Сандански) 0:1
Беласица (Петрич) - Елин Пелин 1:0
Свобода (Пещера) - Германея (Сапарева баня) 2:1
Рилски състезател - Чавдар (Етрополе) 2:1
Септември (Симитли) - Хебър (Пазарджик) 1:2
Марек (Дупница) - Балкан (Ботевград) 2:1
Сливнишки воин - Банско 2:1
ЦСКА 1948 - Пирин (Разлог) 2:1

Временното класиране на Югозапад вижте тук!


Югоизточна Трета лига, XIV кръг
Лидерът в Югоизточната Трета лига Арда (Кърджали) записа следващ експресивен триумф в шампионата. В среща от XIV кръг футболистите на Елин Топузаков победиха с безапелационното 4:0 като посетител Раковски. Междувременно коравият отбор на Миньор (Раднево) спря Загорец (Нова Загора), откакто приключи наедно 1:1 вкъщи. Това даде опция на Топчо и компания да съберат 38 точки в актива си и да усилят на три преднината си пред втория Загорец. Пореден триумф записа и отборът на Борислав (Първомай), който резервира третото си място в подреждането след триумф с 4:0 като хазаин на Димитровград.

Всички резултати от кръга:

Верея 2 - Карнобат 2:4
Раковски - Арда (Кърджали) 0:4
Ямбол - Евроколеж (Пловдив) 1:1
Борислав (Първомай) - Димитровград 4:0
Асеновец (Асеновград) - Гигант (Съединение) 2:0
Свиленград - Розова котловина (Казанлък) 2:3
Миньор (Раднево) - Загорец (Нова Загора) 1:1
Тунджа (Ягода) - Атлетик (Куклен) 0:2
Левски (Карлово) - Сокол (Марково) 3:1

Временното класиране на Югоизток вижте тук!

Североизточна Трета лига, XIII кръг
Лидерите в Североизточната Трета лига - Суворово и Добруджа, не съумяха да завоюват гостуванията си от програмата на XIII кръг. Футболистите на тандема Живко Бояджиев - Мартин Христов приключиха наедно 0:0 през вчерашния ден при визитата си на Ботев (Нови пазар), а малко по-рано през днешния ден Добруджа и Локомотив (Русе) завъртяха 1:1 в Сливо поле. Така и след тази седмица на върха на Североизток ще има два тима, които ще разделят първото място с еднакъв актив от точки - 29. Момчетата на Диян Божилов обаче имат преимущество, защото са с мач по-малко.
 Светкавица (Търговище) - Калиакра (Каварна) @@@
Всички резултати от кръга:

Светкавица (Търговище) - Калиакра (Каварна) 1:1
Ботев (Нови пазар) - Суворово 0:0
Септември (Тервел) - Бенковски (Бяла) 3:0
Кубрат - Спартак (Варна) 2:2
Локомотив (Русе) - Добруджа 1:1

Временното класиране на Североизток вижте тук!


Северозападна Трета лига, XIII кръг
Лидерът в Северозападната Трета лига Кариана (Ерден) продължава със мощното си показване от началото на сезона. В дуел от XIII кръг на шампионата в аматьорската група футболистите на Атанас Джамбазки разгромиха с 5:1 като посетител Янтра (Полски Тръмбеш) и се възползваха оптимално от изненадващата неточност, която позволи директният им преследвач Бдин (Видин). Тимът на Борислав Борисов приключи наедно 0:0 като посетител на предпоследния в подреждането Мизия (Кнежа). По този метод Кариана към този момент е с пет точки преднина на върха на Северозапад. Ерденци имат 33 точки в актива си, до момента в който Бдин остана с 28 на сметката си.

Всички резултати от кръга:

Партизан (Червен бряг) - Ботев (Луковит) 2:0
Янтра (Полски Тръмбеш) - Кариана (Ерден) 1:5
Академик (Свищов) - Вихър (Славяново) 2:2
Левски (Левски) - Янтра Габрово (Габрово) 2:1
Янтра 1919 (Габрово) - Севлиево (Севлиево) 2:3
Спартак (Плевен) - Първа атомна (Козлодуй) 0:2
Павликени (Павликени) - Трявна (Трявна) 0:0
Мизия (Кнежа) - Бдин (Видин) 0:0

Временното класиране на Северозапад вижте тук!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР