Отборите на Камерун и Сърбия завършиха наравно 3:3 в най-атрактивния

...
Отборите на Камерун и Сърбия завършиха наравно 3:3 в най-атрактивния
Коментари Харесай

Равенство между Камерун и Сърбия - 3:3

Отборите на Камерун и Сърбия приключиха наедно 3:3 в най-атрактивния мач от началото на Световното състезание в Катар. Двубоят от група G на Мондиал 2022, който се игра на стадион " Ал Джануб " в град Ал Уакра, предложи на почитателите шест гола и още куп голови положения, само че в последна сметка резултатът няма да удовлетвори нито един от двата отбора.

Срещата стартира с напън на Сърбия, като ранен удар на Александър Митрович срещна гредата, само че камерунците бяха рискови на контраофанзива и след няколко спасявания на Ваня Милинкович-Савич, въпреки всичко съумяха да поведат в резултата в 29-та минута с гол на Жан-Шарли Кастелето, който се разписа от непосредствена непосредственост след центриране от корнер и отклонена топка с глава от Н`Кулу. В идващите минути сърбите се отвориха още повече и можеха да бъдат осъдени за повторно, само че настойчивостта им даде резултат в първата минута на добавеното време, когато централният бранител Страхиня Павлович вкара с глава след центриране от фал на Душан Тадич. Почти незабавно по-късно Сергей Милинкович-Савич се възползва от неточност на противника и направи 2:1 с прецизен изстрел от границата на наказателното поле.

В началото на втората част сърбите продължиха да стоят по-добре на терена и след брилянтна многоходова офанзива усилиха задатъка си, откакто Митрович вкара на празна врата. Играчите на Камерун изглеждаха обезверени, само че влезлият от аварийна пейка нападател Венсан Абубакар им вдъхна нови сили и в 64-та минута върна един гол за своите с невъзмутим и атрактивен прехвърлящ удар. Първоначално голът бе анулиран поради засада, само че инспекцията от ВАР сподели, че Абубакар е бил на чиста позиция. Още в идната офанзива Абубакар още веднъж се измъкна от неприятен опит за засада и този път подаде на Ерик Чупо-Мотинг, който изравни от няколко метра.

До края и двата отбора имаха по няколко шанса да стигнат до надвит гол, само че вратарите се отличиха с по няколко намеси, а сърбите не приключиха добре част от своите офанзиви, и дуелът приключи при тъждество 3:3. Крайната статистика сподели, че " неукротимите лъвовете " са отправили осем точни удара към врата на съперника, до момента в който сърбите са имали шест точни изстрела и още седем неточни.

Така Камерун и Сърбия записаха първата си точка на Световното състезание и резервират своите шансове да продължат напред, само че ще би трябвало да търсят наложителна победа в последните си мачове. За африканския отбор следва конфликт с Бразилия, до момента в който Сърбия приключва груповата фаза с дуел против Швейцария. И двете срещи ще се играят в петък, 2-ри декември, от 21:00 часа. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР