Отборите на Хърватия и Чехия завършиха при резултат 1:1 на

...
Отборите на Хърватия и Чехия завършиха при резултат 1:1 на
Коментари Харесай

Чехия не се даде на Хърватия и направи нова стъпка към осминафиналите



Отборите на Хърватия и Чехия приключиха при резултат 1:1 на " Хемпдън Парк " в Глазгоу в дуел от втория кръг на група D на Евро 2020. Първото попадение беше маркирано от Патрик Шик от дузпа в 37-ата минута, а в 47-ата Иван Перишич изравни.

Златко Далич е направил две промени в стартовия си състав след загубата с 0:1 от Англия. Този път в центъра на отбраната играе опитният Деян Ловрен вместо Дуе Чалета-Цар, а Марсело Брозович е сменен от Йосип Брекало, който нападна отляво. Така Иван Перишич е изместен отдясно, а в центъра на нападението е Анте Ребич, зад който работи Андрей Крамарич.

Ярослав Шилхави е подхванал единствено една смяна в стартовите си 11 след сполучливия старт с 2:0 над Шотландия. Така Алекс Крал е отстъпил мястото си на Томаш Холеш в средата на терена. Четиримата в предни позиции си остават същите. По двата фланга са Лукаш Масопуст и Якуб Янкто, а Владимир Дарида ще бъде в ролята на плеймекър. Блесналият с два гола в предходния мач Патрик Шик още веднъж ще поведе офанзивата.



Чехите започнаха мощно и още във втората минута Владимир Цоуфал насочи шут, който беше блокиран от Домагой Вида. В четвъртата Томаш Сучек стреля с глава след центрирае от корнер, само че топката мина около вратата. В 11-ата Ловрен стреля от фал, само че не откри задачата. Малко по-късно центриране на Цоуфал докара до воле на Янкто, което се оказа доста неопределено. В 18-ата символичните посетители проведоха рискова офанзива, която беше опропастена от слабия удар на Шик. В 21-ата пас обратно принуди Томаш Вацлик да почисти топката, която се отби в Ребич и излезе в навън. Две минути по-късно Перишич опитва удар по земя, който не затрудни вратаря.

В 34-ата минута Ловрен удари Шик с лакът в лицето при единоборство в наказателното поле, поради което от носа на нападателя потече кръв. Докато медицинските лица му оказваха помощ, съдията отиде да прегледа обстановката посредством ВАР и уточни бялата точка. Шик се съвзе и пожела да извърши дузпата, а неговият прецизен шут му донесе третия гол в шампионата. Малко по-късно Ребич нахлу в наказателното поле, само че разочарова с изстрела си. В 44-ата минута Крамарич опитва удар по земя, който беше уловен от Вацлик. В последните секунди на първата част Шик стреля от фал, само че го направи много неопределено.

Хърватите съумяха да изравнят още при започване на второто полувреме, когато Перишич налху в наказателното поле и прати топката в противниковата мрежа с компактен удар. В 52-ата Сучек стреля по земя, само че шутът му мина около вратата. В 57-ата резервата Лука Иванушец опита удар, който излезе в навън. В 72-ата влезлият като промяна Никола Влашич получи топката на добра позиция, само че по-късно я прати над вратата. В 76-ата резервата Адам Хложек опитва воле, което не откри задачата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР