Отборите на Ботев Пловдив и Левски излизат тази вечер един

...
Отборите на Ботев Пловдив и Левски излизат тази вечер един
Коментари Харесай

Ботев Пд - Левски и Лудогроец - Етър в съботната програма на втория кръг от Първа лига

Отборите на Ботев Пловдив и Левски излизат довечера един против различен на стадион " Христо Ботев " в дербито на втория кръг от новия сезон в Първа лига.

Преди единствено няколко месеца тези два отбора още веднъж се срещнаха при тържественото разкриване на " Колежа " след близо 10-годишната реорганизация, а тогава почитателите на домакините сътвориха една невероятна атмосфера, която може да се чака и през днешния ден макар високите температури.

" Жълто-черните " са към момента в търсене на своя първи гол и първа победа на новия стадион в публична среща, защото през лятото надиграха гръцкия Арис в контрола.

От друга страна пък отборът на Левски ще се надява да повтори триумфа си в Пловдив от месец април тази година, като футболистите на Николай Костов са и в търсене на своята първа победа за новия сезон, откакто на старта изгубиха вкъщи против ЦСКА 1948.

Дербито сред Ботев Пловдив и Левски е довечера от 19:15 часа.



В късния дуел от програмата от 21:30 часа пък първенецът Лудогорец също ще търси дебютен триумф през акцията вкъщи против новака Етър.

" Орлите " започнаха извънредно неубедително сезона, допускайки провали от косовския Балкани и новака в българския хайлайф Крумовград. Все отново в последната си среща разградчани подсетиха за себе си и разрушиха косоварите с 4:0 като домакини, с цел да продължат напред към втория прелиминарен кръг на Шампионската лига.

Двубоят против Етър на " Хювефарма Арена " ще ни предложи и един любопитен треньорски двубой сред Ивайло Петев и Емануил Луканов, като наставникът на " виолетовите " бе асистент на своя сътрудник в арабския Ал Кадсия и полския Ягелония.

През предишния сезон пък Луканов, който дълги години работеше в Черно море, изведе Етър Велико Търново до промоция за Първа лига и върна отбора в родния футболен хайлайф след двугодишна пауза.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР