Отборите на Арсенал и Астън Вила играят при в откриващия

...
Отборите на Арсенал и Астън Вила играят при в откриващия
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Арсенал 3:0 Астън Вила, Смит Роу също се разписа

Отборите на Арсенал и Астън Вила играят при в откриващия 9-ия кръг дуел в британската Висша лига. Томас Партей откри резултата в 23-ата, а в шестата минута от добавеното време на първата част Пиер-Емерик Обамеянг удвои. Емил Смит Роу направи резултата типичен в 56-ата минута. Сблъсъкът на стадион „ Емиратс “ можете да го наблюдавате в директно предаване по DIEMA SPORT 2 , както и онлайн на платформата.

Двата отбора са съседи в класирането. „ Артилеристите “ са 12-и с 11 точки, до момента в който бирмингамци са 13-и с актив от 10 пункта преди този дуел.

Срещата започва нервно, като още преди да се изтекли и 30 секунди от нея играчитена двата отбора се сдърпаха поради нарушаване на Оли Уоткинс против Габриел Магаляеш. Нападателят на Вила пък получи ранен жълт картон.

В началните минути „ виланите “ бяха много по-активни и нападателни.

Все отново първата опция се откри пред домакините. Букайо Сака се измъкна отдясно и центрира към далечната греда, където Пиер-Емерик Обамеянг опита акробатичен удар над глава, който обаче не му се получи. Последва и неточна добавка на Сака.

Капитанът на „ артилеристите “ вкара топката във вратата в осмата минута, само че откакто беше вдигнат флага за засада.

Три минути по-късно Емил Смит Роу стрел от отдалеченост, само че над вратата.

Арсенал подвигна съществено темпото и беше покрай откриването на резултата в 20-ата минута, когато Сака центрира от директен свободен удар в наказателното поле, където Тайрън Миангс и Езри Конса играха поредно с глава, само че не съумяха да изчистят, а по-късно до топката стигна Томас Партей, който засече, само че нацели напречната греда.

Три минути по-късно обаче Партей се реваншира. Коварен удар на левия бек на „ артилеристите “ Нуно Тавареш се отклони в крайници на неприятелски бранител и токата излезе в корнер. След неговото осъществяване от страна на Смит Роу Партей се оказа на точното място в наказателното поле и с глава осъществя за 1:0.



That first Arsenal goal feeling
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР