Отборите, които участват на Евро 2020 ще имат право да

...
Отборите, които участват на Евро 2020 ще имат право да
Коментари Харесай

По пет смени на мач ще правят отборите на Европейското по футбол

Отборите, които вземат участие на Евро 2020 ще имат право да употребяват по пет смени на мач, а не нормалните три. Това реши дефинитивно изпълнителният комитет на европейската централа на свое съвещание, осведоми. 

Правилото за петте смени бе краткотрайно въведено поради породените от пандемията трудности при подготовката на съставите. В момента то се употребява в европейските клубни шампионати, квалификациите за международното състезание в Катар, както и в съвсем всички национални шампионати. 

" Причината правилото за петте смени да остане в действие е, че то се употребява в почналите към този момент квалификации за международното състезание от март 2021 до март 2022 година, тъй че УЕФА одобри то да се резервира и за идните финали на Евро 2020 през юни и юли 2021 година, финалите на Лигата на нациите през октомври 2021 година и плейаутите в Лигата на нациите през март 2022 година ", показаха от Нион. 

Освен това УЕФА реши да отстрани ограничаването от 30 % претовареност на стадионите. Така всяка страна ще има право сама да дефинира колко фенове да бъдат допускани на срещите от континенталния шампионат това лято. 

Относно Шампионска лига обаче не бе взето решение по предлаганите промени във формата, които би трябвало да влязат в действие от 2024 година. Този проблем ще бъде прегледан на идващото съвещание на изпълнителния комитет на 19 април. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР