Отборът ЦСКА 1948 обърна от 0:1 до 2:1 Ханза Росток

...
Отборът ЦСКА 1948 обърна от 0:1 до 2:1 Ханза Росток
Коментари Харесай

ЦСКА 1948 обърна Ханза Рощок с късни голове на Умарбаев и Бастунов

Отборът ЦСКА 1948 обърна от 0:1 до 2:1 Ханза Росток в първия си надзорен дуел от подготвителния лагер в Турция.

„ Армейците “ се постановиха с 2:1 над противника от немската Втора Бундеслига след голове на Фарук за Ханза през първото полувреме и на Парвиз Умарбаев и Педриньо за ЦСКА през втората част на другарската среща, изиграна на терените в комплекс " Wow Football Center " в Анталия. Мачът беше всекидневен дебют за новия старши треньор на „ алените “ – Тодор Янчев.

ЦСКА 1948 заложи на схемите 4-2-3-1 и 4-1-4-1 в двете полувремена, като треньорският щаб даде късмет на два напълно разнообразни състава през първата и втората част. Сред титулярите на „ армейците “ в влиятелната контрола пък имаше цели осем българи.

В 7-та минута на дуела Ферук се извиси след центриране от корнер и означи с глава за 1:0 за Ханза. Само две минути по-късно Александър Колев засече с глава хубаво подаване отляво, само че вратарят Колке мазета. При добавката пък Марио Топузов стреля в тялото на стража. В 11-та минута Колке трябваше да се намесва още веднъж след отдалечен удар на Русев. След вихреното начало до края на полувремето имаше едвам 2-3 по-сериозни обстановки за гол, като те бяха пред вратата на ЦСКА, само че в тях капитанът Даниел Наумов реагира с класа и рутина.

По сходство на първото второто полувреме стартира с положителни благоприятни условия за ЦСКА. Евгений Сердюк проби през центъра и опитва удар, избавен от аварийния вратар на Ханза - Кьорбер. В 60-ата минута пък Ангел Бастунов опита изстрел с десния крайник с вътрешен фалц към далечния ъгъл, само че той попадна в ръцете на стража. Малко преди този момент аварийният вратар на ЦСКА – Генадий Ганев, също блесна в обстановка очи в очи с Ингелсон.

В 68-та минута Лукоки от втородивизионния немски отбор засече с глава след центриране от корнер, а кълбото рикошира в десния непряк дирек на вратата на Ганев. В 70-ата минута Тил от своя страна опропасти нов добър късмет за Ханза. И тогава настъпи време за армейския поврат!

Четвърт час преди края Ангел Бастунов откри Парвиз Умарбаев, който не се поколеба и за секунда и мигновено прати топката с мощен удар с левия крайник към далечния ъгъл. Страхотен гол и 1:1!

ЦСКА 1948 сподели, че има сили за още попадения и до края продължи да нападна. Усилията на състава на Тодор Янчев дадоха резултат в 88-та минута, когато Бастунов проби и този път подаде към Педриньо, а новото бразилско попълнение на „ алените “ не сбърка пред опразнената врата и фиксира крайния резултат – 2:1 за „ армейците “.

След страхотното показване в първата контролна среща в Анталия за ЦСКА 1948 следва другарски дуел против нов сериозен противник – сръбския гранд Партизан, в четвъртък, 19 януари.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР