Отборът на Ювентус постигна трети последователен успех в Шампионската лига,

...
Отборът на Ювентус постигна трети последователен успех в Шампионската лига,
Коментари Харесай

Ювентус продължи победния си ход при завръщането на Роналдо на ,,Олд Трафорд“

Отборът на Ювентус реализира трети пореден триумф в Шампионската лига, откакто завоюва гостуването си на Манчестър Юнайтед с минималното 1:0. Кристиано Роналдо се завърна на,,Олд Трафорд “ с екипа на,,Старата госпожа “ и бе забъркан при единственото попадение на,,бианконерите “ в срещата.

Двубоят стартира с очевидно предимство на италианския първенец, който владееше притежанието на топката и не позволяваше на,,червените дяволи “ да тормозят Войчех Шчесни. В 17-та минута на мача възпитаниците на Масимилиано Алегри откриха резултата. Роналдо получи топката и центрира на близката греда, където Крис Смолинг съумя да предотврати удар на Хуан Куадрадо. Топката обаче попадна на левия крайник на Паоло Дибала, който бе непокрит и отблизо разстояние не сгреши за 1:0. Последваха нова серия от офанзиви за гостите, като Жоао Кансело насочи рисков удар, който бе париран от Давид Де Хеа.

След това пристигна двойно избавяне на испанския пазач след удари на Роналдо от директен свободен удар и Блез Матюиди при добавката. Шут на Дибала мина около вратата на Юнайтед, а с това и приключиха заплахите пред Де Хеа за първата част. От своя страна играчите на Жозе Моуриньо не сътвориха съвсем никакви голови положения пред вратата на противника, като най-хубавият им футболист на терена бе централният бранител Виктор Линдельоф, който се прояви с няколко отлични намеси в защита.

През втората част Ювентус продължи да нападна в търсене на втори съдбоносен гол. Роналдо получи топката от Куадрадо и насочи мощен удар, само че Де Хеа избави по ослепителен метод. Постепенно Юнайтед заигра по-активно, само че рядко доближаваше до чисти голови обстановки пред вратата на Юве. В 75-та минута пристигна и най-хубавото състояние пред,,червените дяволи “. Бившият състезател на,,бианконерите “ Пол Погба се измъкна от опеката на неприятелски играч и насочи прекрасен удар по посока вратата на италианците, само че кълбото се отклони от гредата, а в следствие и от главата на поляка Шчесни.

До края Юнайтед продължи да владее повече топката, до момента в който гостите се задоволяваха с опити за контраатаки, само че статуквото на терена не се промени и Роналдо ликуваше след последния съдийски сигнал при завръщането си в,,Театъра на фантазиите “. Така Ювентус продължава да бъде със стопроцентов актив след първите си три срещи от груповата фаза на Шампионска лига, до момента в който Манчестър Юнайтед остава с четири точки. В другата среща от група H Йънг Бойс и Валенсия приключиха при тъждество 1:1. Ето и останалите резултати от довечера:

Група E:

АЕК Атина – Байерн Мюнхен 0:2

Аякс – Бенфика 1:0

Група F:

Хофенхайм – Лион 3:3

Шахтьор Донецк – Манчестър Сити 0:3

Група G:

Реал Мадрид – Виктория Пилзен 2:1

Рома – ЦСКА-Москва 3:0 /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР