Отборът на Южна Корея се класира за финалите на Световното

...
Отборът на Южна Корея се класира за финалите на Световното
Коментари Харесай

Ясен е поредният участник на Мондиал 2022

Отборът на Южна Корея се класира за финалите на Световното състезание по футбол за десети следващ път, откакто победи Сирия с 2:0 в Дубай в мач от квалификациите за Мондиал 2022 в зона Азия.

След този триумф южнокорейците, които непроменяемо вземат участие на финалите от Мексико 1986 насам, а като домакини през 2002 година приключиха на четвърто място, към този момент имат 20 точки в група А на третия квалификационен стадий и няма по какъв начин да бъдат изместени от едно от първите две места, които подсигуряват непосредствено класиране за Катар.

Ким Джин-Су и Куон Чан-Хоон вкараха головете за Южна Корея през второто полувреме за скъпия триумф. По този метод от тази група напред не престават Иран и Южна Корея, а ОАЕ, Ливан и Ирак ще се борят за третата позиция и присъединяване в баражите.

По този метод към този момент са ясни 15 от 32-та участника на Мондиала в Катар. Освен домакините, сигурни за финалите са още Германия, Дания, Бразилия, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Аржентина, Иран и Южна Корея.

Световното състезание в Катар ще се организира в интервала 21 ноември - 18 декември. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР