Отборът на ЦСКА победи Славия с 3:2 като гост в

...
Отборът на ЦСКА победи Славия с 3:2 като гост в
Коментари Харесай

След оспорвана битка и страхотни голове ЦСКА надви Славия

Отборът на ЦСКА победи Славия с 3:2 като посетител в столичното дерби от 20-ия кръг на Първа лига. На стадиона в квартал Овча Купел двата отбора направиха един от най-хубавите мачове от началото на сезона, който предложи здрава борба и страхотни голове, само че и един доста противен миг, в който вратарят на " белите " Георги Петков получи тежка травма след конфликт с Жорди Кайседо.

Първото полувреме бе равностойно, като малко преди неговия край в спор за висока топка Кайседо и Петков се сблъскаха и 45-годишният пазач на домакините пострада съществено. Бившият национал изпадна в безсъзнание за малко и имаше потребност от дълга лекарска помощ след удара в главата и неприятното рухване, а след това бе откаран с кола за спешна помощ в болница, само че към този момент бе в схващане.

След почивката феновете станаха очевидци на страховит футбол, като начало на головото шоу даде Йон Бакеро, който изведе Славия напред с доста сложен и акуратен удар с глава в 55-та минута. Играчът на Славия означи гола пред погледа на татко си Хосе Мария Бакеро, шесткратен първенец на Испания, който бе на трибуните. " Червените " дадоха отговор бързо и в 63-та минута голмайсторът на отбора Жорди Кайседо изравни с глава след центриране от корнер, а девет минути по-късно упражнението се повтори и бранителят Мено Кох направи обрата цялостен, още веднъж с глава след ъглов удар на Греъм Кери, като сред двата гола Славия получи право да извърши дузпа, само че наказателният удар бе анулиран поради засада след интервенция от ВАР.

В 78-та минута нов корнер донесе трети гол на " армейците ", само че този път попадението пристигна след впечатляващ удар по диагонала на Амос Юга. Домакините не се предадоха и понижиха изоставането си в 80-та минута с най-красивия гол в мача - отдалечен удар с вътрешен фалц на Ерол Дост. Няколко минути по-късно " белите " останаха с човек по-малко след втори жълт картон на Ертан Думбак, а в добавеното време и Кери от ЦСКА бе изпъден за втори жълт картон, само че в последна сметка " алените " завоюваха с 3:2.

По този метод отборът на Стойчо Младенов още веднъж се приближи на четири точки от водача Лудогорец (48 точки), който по-рано през днешния ден победи Черно море с 2:1 като посетител. Славия заема пета позиция в подреждането с актив от 29 точки.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР