Отборът на ЦСКА изтегли един от най-трудните съперници в Лига

...
Отборът на ЦСКА изтегли един от най-трудните съперници в Лига
Коментари Харесай

Стефан Велев: Жребият за ЦСКА е труден, но това важи и за Сепси

Отборът на ЦСКА изтегли един от най-трудните противници в Лига на конференциите. " Армейците " ще би трябвало да се изправят против Сепси. " Мач Телеграф " потърси някогашния футболист на румънците Стефан Велев, който описа малко повече за клуба. Той игра там през 2018-2020 година.

Г-н Велев, какво може да ни разкажете за съперника на ЦСКА и Ваш някогашен клуб - Сепси?

- За мен клубът просперира доста през последните години и продължава да се построява добре като клуб, като конструкция. Продължава да израства, откакто влезе в елита на Румъния от долните дивизии. Спечели два пъти купата на страната и мисля, че понатрупа много опит. В тима играеха и не престават да играят много положителни футболисти. Доста стойностен тим са. Единствено неотдавна смениха треньора. Върху новия новия треньор нямам особени наблюдения. За мен бе изненада, че предходният бе заменен, който за мен бе доста добър експерт. Смятам, че жребият за ЦСКА е сложен, само че това важи и за Сепси. Имам другари в Румъния, приказвах с капитана. Той сподели, че за тях също жребият е много тежък, което несъмнено е по този начин.

 Какви са най-силните оръжия на Сепси?

- Имат положителни и опитни футболисти, което ги прави много подъл съперник, само че ЦСКА е по-опитният тим в евротурпирите, което също е от голяма важност. Всичко ще се реши на терена, само че сигурно ще бъде доста забавен дуел както за почитателите, по този начин и за мен самия.

Друг български клуб - ФК ЦСКА 1948 - от своя страна изтегли ФКСБ, който наподобява е надалеч от най-силните си години, само че няколко думи и за тях?

- Със сигурност тимът е надалеч от най-силния си интервал, само че все пак и през този сезон се бори до последно за купата. Според мен реализуем тим, само че и там президентът Бекали хвърля доста средства, което ги прави сложен съперник за ФК ЦСКА 1948. ФКСБ има много млад тим и сигурно и там ще се получи забавен конфликт, тъй като и ФК ЦСКА 1948 влагат много средства, а в този момент ще имат късмет да покажат какво място заслужават в Европа.

Доста привидно по-лесен чоп за останалите два тима — Лудогорец и някогашният ви клуб Левски?

- Да, по-лек чоп, само че футболът е видял всичко. Не би трябвало да се подценява нито един съперник. Сигурен съм, че и двата тима ще подходят професионално. И Лудогорец, и Левски можеха сигурно да изтеглят по-трудни съперници. На всички български тимове поисквам триумф, с цел да продължат напред, което е за богатството на България, тъй като би трябвало да трупаме коефициент.

Какво е мнението ви за треньорското предопределение в Левски?

- Не съм аз индивидът, който би трябвало да каже дали е взето вярното решение. Все отново, в случай че би трябвало да го споделя, като че ли е по-добре, че бе определен българин, тъй като познава по-добре футбола ни, ситуацията. За мен това е по-добрият вид — да се даде късмет на българин да управлява Левски. Ще забележим дали е вярно, или не с резултатите. Можем единствено да му пожелаем триумф и да забележим какво ще се случи.

-Наскоро Левски обвърза едни от най-перспективните си млади български футболисти с нови контракти, това ли е верният път за клуба?

- Разбира се, аз постоянно съм бил последовател на това да се дава път на младите, само че съгласно мен би трябвало да има и баланс. Да има и опитни футболисти, които да оказват помощ на младите да израстват. Левски направи един доста добър и стойностен тим с помощта на Мъри Стоилов. За мен това е пътят. От рецесията се излиза с положителни игри в евротурнирите и в шампионата, с цел да се подвига цената на тези младежи, които след това да се продават. Много тимове на Балканите се устоят по този метод - отбори в Сърбия, Хърватия. Виждате какъв брой доста футболисти продават зад граница за положителни суми, в милиони. Това е пътят пред българските тимове за мен, това е моето мнение. Ключовото обаче е, че на младите не би трябвало да им се дава безплатно, а би трябвало да си го заслужат.

Споменахте за баланс сред млади и опитни футболисти. Това ли ни спря в Разград против Сърбия, в случай че би трябвало да обърнем внимание и на националния тим?

- Не бих споделил. Сърбия е много стойностен тим, а ние направихме добър дуел съгласно мен. С такава игра ще дойдат резултатите и ще излезем от рецесията в националния тим. Може би е въпрос на " преболедуване ", само че всяка страна има подобен интервал при промяната на поколенията. Дано, уповавам се като българин, скоро да се забележим на огромно състезание.

Какво следва за Вас през сегашния сезон?

- Сега съм свободен сътрудник, диря си тим. Предложен съм на няколко отбора в чужбина и сега очаквам. Има някакъв интерес извън, в България - не чак толкоз. Ще забележим какво ще стане, само че и различен път съм изпадал в такава обстановка. Трябва самообладание и се надявам да излезе нещо положително за мен и моето семейство.
 Апата: Нивото на румънското състезание е малко по-високо от нашето
Апата: Нивото на румънското състезание е малко по-високо от нашето

" Сепси и ФКСБ са доста положителни тимове "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР