Отборът на ЦСКА използва страницата си във Фейсбук, за да

...
Отборът на ЦСКА използва страницата си във Фейсбук, за да
Коментари Харесай

ЦСКА: Ролята на футбола е да дава пример

Отборът на ЦСКА употребява страницата си във Facebook, с цел да насочи апел към футболната общност преди утрешната контрола против северномакедонския Македония Гьорче Петров.

Двата отбора се изправят един против различен в неделя от 15.00 часа българско време, а от " Червени клуб " разкриха, че са предложили на своя противник футболистите на двата тима да излязат с фланелки с обръщение " НЕ НА НАСИЛИЕТО! ".

По този метод се надяват мачът да покаже силата на футбола да " построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация " в отговор на политическото напрежение сред България и Северна Македония, което още веднъж ескалира след побоя на български жител в Охрид.

Ето го и посланието на ЦСКА:

" Вярваме, че ролята на футбола е да дава образец, а светът повече от всеки път има потребност не от разделяне, а от човешко отношение и почитание. ЦСКА постоянно е бил знак навръх тези правила и добродетели. Убедени сме, че ЦСКА има обществена роля, която се простира надалеч оттатък спорта и като един от най-успешните клубове на Балканите е задължен да бъде виновен и разумен, когато на карта са заложени връзки сред две страни и човешки ориси.

Затова предложихме на Македония ГП двата тима да излязат на терена с фланелки " НЕ НА НАСИЛИЕТО! ". Използвайки трибуната, която най-великата игра ни дава, със противника ни ще застанем зад тази безапелационна обща позиция. Вярваме, че когато двете страни дружно се опълчват на действие, което не може и не би трябвало да бъде оправдавано, това би имало доста по-силен отзив и позитивен резултат върху развоя на събитията, справедливостта и бъдещето. Където разговорът е на масата, футболът може да построи мостове по-бързо и по-ефективно от всяка дипломация ".





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР