Отборът на Тотнъм се завърна на Шампионската лига след гръмка

...
Отборът на Тотнъм се завърна на Шампионската лига след гръмка
Коментари Харесай

Тотнъм разби Норич и се завърна в Шампионска лига

Отборът на Тотнъм се завърна на Шампионската лига след гръмка победа с 5:0 като посетител на към този момент изпадналия отбор на Норич Сити в дуел от последния 38-и кръг в британската Висша лига. По този метод отборът на Антонио Конте удържа четвъртото място за сметка на Арсенал, който финишира пети и ще играе в Лига Европа.

Днес и точка щеше да е задоволителна за Тотнъм, тъй като тимът имаше доста по-добра голова разлика от „ топчиите “, които приключват сезона с 71 точки, а „ артилеристите “ имат две по-малко, макар успеха над Евертън с 5:1.

Страхотен мач изигра Деян Кулушевски, който вкара два гола и направи асистенция за Хари Кейн. С две попадения се регистрира и Хюн-Мин Сон, който по този метод приключва отпред дружно с Мохамед Салах в конкуренцията за голмайсторския приз, като двамата имат по 23 гола.

Кулушевски откри след 16 минути игра, а след още толкоз подаде към Кейн, който с глава удвои задатъка на гостите.

В 62-рата изстрел на Кулушевски беше изчистен от голлинията, само че единствено две минути по-късно шведският национал вкара много красиво попадение за класическото 3:0. Той бе изведено от Кейн отдясно, влезе в наказателното поле и с техничен удар заби топката неспасяемо в далечния ъгъл.



Последваха минутите на Сон, който се бореше със Салах. Той повиши на 4:0 в 70-ата, а пет по-късно в 75-ата се разписа и за 5:0, като по този метод оформи и крайния резултат.

Тимът на Норич пък от дълго време към този момент беше изпаднал в Чемпиъншип и приключва сезона на последно място с едвам 22 точки.

Full-time at Carrow Road!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР