Отборът на Тотнъм е новият лидер във Висшата лига! Възпитаниците

...
Отборът на Тотнъм е новият лидер във Висшата лига! Възпитаниците
Коментари Харесай

Тотнъм подчини Сити и превзе върха в Англия

Отборът на Тотнъм е новият водач във Висшата лига! Възпитаниците на Жозе Моуриньо надвиха над Манчестър Сити с 2:0 на своя „ Тотнъм Хотспър Стейдиъм” и оглавиха таблицата в Англия за първи път от 2014 година насам.

Тотнъм се наложи след попадения на Хьон Мин Сон и Джовани Ло Селсо, които насочиха единствените два точни удара в срещата. Попадението на аржентинеца пък пристигна единствено 35 секунди, откакто той се появи на терена като промяна през втората част.

За първи път Жозе Моурино записа две поредни победи над Пеп Гуардиола в богатото им съревнование до този миг.

Още по тематиката:

Мачът на стадион „ Тотнъм Хотспър” стартира с минута безмълвие в памет на клубната легенда Рей Клеманс, а на загрявката преди първия съдийски сигнал играчите на домакините бяха облечени с фланелки точно с неговото име и номер 1.

Двата отбора не губиха нито секунда в проучване и се хвърлиха в офанзиви незабавно след първия съдийски сигнал. Първата опция в срещата бе за гостите от Манчестър. Феран Торес насочи първия удар в мача, само че той бе избавен от Уго Лорис, който нямаше съществени усложнения.

Още в 5-ата минута резултатът бе открит, а в голмайстор се трансформира Хьон Мин Сон. Домакините извършиха бързо свободен удар в своята половина, топката бе пратена към Ндомбеле, който елегантно изведе Сон зад защитата на „ гражданите”, които се пробваха да създадат изкуствена засада, само че без необикновен триумф. Нападателят на Тотнъм излезе очи в очи с Едерсон и стреля сред краката на вратаря за 1:0.

Футболистите на Пеп Гуардиола пробваха да отговорят неотложно, само че офанзивите им бяха прибързани и не затрудниха Уго Лорис, а при най-хубавата от тях бе отсъдена засада, откакто ударът на Де Бройне се отклони в тялото на Жезус, който бе зад отбраната на Тотнъм.

 Тотнъм - Манчестър Сити, Висша лига, 9-ти кръг
източник: Gulliver/GettyImages
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР