Отборът на Спартак Варна постигна победа с 2:1 при домакинството

...
Отборът на Спартак Варна постигна победа с 2:1 при домакинството
Коментари Харесай

Спартак Варна победи Ботев Враца за първи домакински успех в елита

Отборът на Спартак Варна реализира победа с 2:1 при семейството си на Ботев Враца в дуел от 21-ия кръг на Първа лига.

„ Соколите “ откриха резултата на стадион „ Спартак “ в 23-ата минута, когато Александър Беолусов нахлу отдясно в наказателното поле на врачани след двойно подаване с Лерой-Жак Микелс. Молдовският футболист стигна съвсем до аутлинията, където пусна подаване към точката за осъществяване на дузпа, а статичният Жоао Марио с удар от придвижване прати топката директно под горната греда на вратата, защитавана от Красимир Костов.

Домакините удвоиха преднината си след тъкмо час игра. Иван Йорданов получи дълго извеждащо подаване по десния фланг, проби в пеналтерията на „ зелените “, измъкна се от опеката на двама противникови играчи, а топката се удари в ръката на Том Рапнуи. Халфът на Ботев очакваше основният рефер Станимир Тренчев, който бе покрай обстановката, да отсъди дузпа, само че Тренчев даде знак играта да продължи. От това се възползва Йорданов, който си върна притежанието на топката, мина около Рапнуи и останал очи в очи със стража Костов, се разписа с изстрел от границата на вратарското поле.

Възпитаниците на Даниел Моралес понижиха изоставането си в 66-ата минута. Браян Мендоса получи дълго подаване по левия фланг, нахлу в наказателното поле на Спартак и пусна полувисоко паралелно центриране към Браян Переа, който не съумя да нанесе прекрасен удар с първото си допиране, само че въпреки всичко топката влетя в мрежата зад вратаря Кристиано Фигейредо.

В класирането Спартак Варна събра актив от 12 точки, само че заема последното място с пункт по-малко от предпоследния Хебър Пазарджик. Ботев Враца е 12-и с 19 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР