Отборът на Сочи съкруши с 5:1 Динамо в Москва в

...
Отборът на Сочи съкруши с 5:1 Динамо в Москва в
Коментари Харесай

Сочи с Попето е вицешампион на Русия

Отборът на Сочи съкруши с 5:1 Динамо в Москва в среща от последния 30-и кръг на съветското състезание и за първи път в своята история се окичи със сребърните медали. Сочинци, в чиито редици напълно до скоро беше и някогашният български национал Ивелин Попов, приключиха с 56 т., на 9 след осигурилия си купата Зенит Санкт Петербург. Динамо Москва остана трети с 53 т.

За успеха Матео Касиера осъществя хеттрик (33, 40 и 68), а по 1 гол прибавиха Артур Юсупов (27) и еквадорецът Кристиан Нобоа (45+2 от дузпа), който в 8-та мин. си вкара и автогол. Домакините доиграха мача с 10 души от 57-та минута след червен картон на Даниил Лесовой. Медалите в действителност са и първи в историята на футбола в черноморския курорт. Клубът се завърна в елита с новото име през 2019 година, откакто преди този момент няколко пъти банкрутира като ФК Жемчужина.

Тимът от Сочи обаче няма да има опция да покаже израстването си зад граница, защото УЕФА в профил всички съветски тимове - национални и клубни, от интернационалните надпревари поради военната инвазия в Украйна и избиването на хиляди хора от армията й.

Осигурилият купата си Зенит отстъпи с 0:1 на Нижни Новгород, който при дебюта си в елита съумя да запази мястото си. Спартак Москва пък падна с 1:2 от Химки, който с Уфа ще играят баражи за оставане във Висшата лига. Изпадат Рубин (Казан) и Арсенал с национала и капитан Георги Костадинов, който загуби с 1:2 от гостуващия Урал. Шефовете на отбора от Тула извадиха българина и останалите чужденци от тима като се изключи замбиеца Кингс Кангва.

Утре Изпълнителният комитет на Руския футболен съюз ще взема решение увеличение на Висшата лига на 18 тима поради неналичието на евромачове и множеството свободни дати в календара. Така Арсенал и Рубин най-вероятно няма да изпаднат, а ще играят баражи за оцеляването си против Оренбург и СКА Хабаровск от Втора дивизия. В елита минават Торпедо Москва и Факел Воронеж.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР