Отборът на САЩ постигна най-слабия си резултат в класирането по

...
Отборът на САЩ постигна най-слабия си резултат в класирането по
Коментари Харесай

САЩ с най-слаби резултати на зумна олимпиада от 20 години

Отборът на Съединени американски щати реализира най-слабия си резултат в класирането по медали на Зимни Олимпийски игри от 20 години насам. А ръководителят на Олимпийския комитет на страната съобщи, че ще бъде изработен изчерпателен и подробен разбор на представянето, с цел да не се повтаря повече.

Съединени американски щати приключи Игрите с общо 23 извоювани медала- 9 златни, 8 сребърни и 6 бронзови. Това е най-слабото показване на отбора от 1998-а година насам- четири години преди семейството в Солт Лейк Сити. Точно преди Игрите през 2002-а година започва и програмата за издигане на равнището на зимните спортове.

На конференция за публицистите отговорникът по представянето на спортистите Алън Ашли съобщи, че е наясно с обстоятелството какъв брой е огромно разочарованието. Съединени американски щати потеглиха с стратегия за Пьончан, съгласно която трябваше да бъдат извоювани 37 медала. Долната граница, под която не биваше да падат, беше закрепена на 25 оценки. Но съгласно Ашри има база за надграждане, тъй като много техни състезатели са са приключили 4, 5-и или 6-и в своите дисциплини.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР