Отборът на Сан Антонио винаги ще бъде свързван с легендарното

...
Отборът на Сан Антонио винаги ще бъде свързван с легендарното
Коментари Харесай

Тим Дънкан през 2001-ва: Никога няма да спечелим с европейски плеймейкър

Отборът на Сан Антонио постоянно ще бъде свързван с именитото трио Тим Дънкан - Тони Паркър - Ману Джинобили. Тримата бяха главните фигури в състава на великия старши треньор Грег Попович съвсем две декади, като помогнаха на тексасци да обогатят сбирката си от титли и да прибавят 4 трофеи от НБА през новия век.

Тони Паркър обаче разкри забавни детайлности към идването си в Сан Антонио. Избраният под №28 от " шпорите " в Драфта през 2001-ва показа в новата си книга " Tony Parker: Beyond All of My Dreams ", че е трябвало да потвърждава доста на тогавашния водач на тима - MVP на Финалите от 1999-а Тим Дънкан, който се разочаровал, че Сан Антонио избира " европейски плеймейкър ".

" Най-важното нещо за мен бе да покажа на Поп и Дънкан, че заслужавам да бъда в Сан Антонио. Бях наясно със подозренията на Тим, когато Спърс ме избраха в Драфта. Той бе отчаян, че тимът е изтеглил европеец: " Защо избрахме европейски плеймейкър? Никога няма да спечелим купа с подобен състезател ". В началото на новото хилядолетие беше рисково да се довериш на нещо друго от американски пойнт гардове. Технически, аз бях първият им сериозен план, защото Ману Джинобили дойде, когато бе на 25 години и към този момент бе спечелил Евролигата ", написа Паркър в автобиографията си
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР