Отборът на Рилски спортист продължава да трупа победи в родния

...
Отборът на Рилски спортист продължава да трупа победи в родния
Коментари Харесай

Рилски спортист сломи Левски и продължи победната си серия

Отборът на Рилски състезател продължава да натрупа победи в родния баскетболен хайлайф. Възпитаниците на старши треньора Людмил Хаджисотиров реализираха 11-ия си следващ триумф в шампионата, откакто отблъснаха Левски с 89:73 (26:25, 18:19, 16:16, 27:12) в доста равносилен конфликт от 12-ия кръг на НБЛ. През първите 30 минути игра разликата нито един път не прескочи шест точки в интерес на някой от двата тима, като едвам в последната четвърт самоковци съумяха да пречупят съпротивата на " сините " и да пресечен серията им от седем следващи победи.Двата състава изиграха доста оспорван конфликт, който се реши в последната четвърт. Домакините в „ Арена Самоков “ имаха точка задатък след първите 10 минути игра, а почивката резултатът бе еднакъв – 44:44.

Баскетболистите на Левски започнаха мощно второто полувреме и за 2 минути и половина поведоха с 6 точки при 52:46, само че Рилски състезател навакса изоставането си и изравни за 60:60 преди четвъртия интервал. До средата на последната част самоковци овладяха самодейността в мача и дръпнаха с 8 точки при 75:67. Те продължиха да усилват задатъка си, който доближи 16 точки по-малко от 2 минути преди края при 85:69.

Александър Янев и Димаджио Уигинс осъществиха по 18 точки за триумфа на Рилски състезател, като вторият добави и 10 битки. Деян Карамфилов се регистрира с 11 точки, 5 битки и 13 асистенции за 36 минути на терена. Заради травма дуела пропусна гардът Брандън Рандълф.

За Левски Лъчезар Димитров бе най-резултатен с 16 точки, 4 битки и 4 асистенции, до момента в който Алън Арнет приключи с 15 точки и 4 битки. Златин Георгиев се включи с 14 точки, 4 битки и 4 асистенции, а натрупалият бързо персонални нарушавания Джон Флорвиъс се регистрира с 9 точки и 3 битки.

В идващия кръг от НБЛ отборът на Левски ще одобри Спартак Плевен в София на 26 декември, а два дни по-късно Рилски състезател ще гостува на Балкан в Ботевград.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР