Отборът на РБ Лайпциг надви с 3:1 Аугсбург в двубой

...
Отборът на РБ Лайпциг надви с 3:1 Аугсбург в двубой
Коментари Харесай

Лайпциг не допусна изненада и остава на върха

Отборът на Република България Лайпциг надделя с 3:1 Аугсбург в дуел от 17-и кръг на Бундеслигата. Гостите шокираха с откриващо попадение на Флориан Нидерлехнер в 8-ата минута, само че през втораат част Лайпциг се съвзе и промуши цели 3 попадения, дело на Конрад Лаймер, Патрик Шик и Юсуф Поулсен.

Двубоят стартира стремително, като още в 8-ата минута гостите шокираха и откриха резултата посредством Флориан Нидерлехнер. Той овладя съвършено прехвърлящо центриране на Марко Рихтер и бързо нанесе своя удар, извеждайки Аугсбург напред. Съдията реши, че би трябвало да прегледа обстановката благодарение на ВАР, с цел да се увери, че няма засада и откакто това стана факт, попадението бе зачетено.

Голът единствено разгневи Лайпциг, който се впусна мощно в офанзива и единствено в идващите няколко минути пропусна обещаващи благоприятни условия за попадение. Първо Дайо Упамекано уцели напречната греда, а по-късно изстрелът на Патрик Шик бе изчистен в последния миг от съперников бранител.

Последва нов опит на Шик, който се възползва съвършено от празното пространство, което му бе оставено, само че не можа да преодолее стража Томаш Кубек, който се намеси уверено.

В края на първата част Кристофър Нкунку също бе покрай отбелязването, само че още веднъж Кубек бе героят, който резервира задатъка на своите.

През втората част обаче Кубек не бе задоволителен, с цел да спре противниковата офанзива.

В 68-ата минута Конрад Лаймер възвърне равенството, откакто се измъкна зад отбраната на Аугсбург и стреля от границата на наказателното поле, оставяйки Кубек беззащитен.

Играта още веднъж бе прекратена от свирката на съдията поради подозрения за нарушаване в офанзива. След обзор с ВАР обаче голът бе зачетен.

В 80-ата минута Лайпциг се добра до цялостния поврат, откакто Нкунку центрира фантастично от ъглов удар и топката доближи до Шик, който я засече съвършено и я заби с глава във вратата на Аугсбург.

В последната минута от постоянното време "биковете " осигуриха успеха си, забивайки трето попадение. Тимо Вернер надхитри вратаря и подаде на Юсуф Поулсен, който бе на толкоз чиста позиция, че му оставаше единствено да чукне топката в опразнената мрежа.

Така Лайпциг остава на лидерската позиция със своите 37 точки, а Аугсбург е в златната среда на таблицата - 10 място с 23 пункта.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР