Отборът на Нюкасъл записа изключително важна победа в гостуването си

...
Отборът на Нюкасъл записа изключително важна победа в гостуването си
Коментари Харесай

Нюкасъл обърна Бърнли и взе дълбока глътка въздух

Отборът на Нюкасъл записа извънредно значима победа в гостуването си на Бърнли в мач от 31-ия кръг на британската Висша лига. „ Свраките “ завоюваха с 2:1, с което увеличаха разликата с 18-ия Фулъм на шест точки и може да дишат малко по-спокойно, откакто имат и мач по-малко.

Домакините откриха резултата в 18-ата минута, когато Крис Ууд получи в половината на Нюкасъл отляво, влезе в наказателното поле, стигна съвсем до аутлинията, след което върна топката към границата на дребното наказателно поле, където Матей Видра бе оставен самичък и осъществя за 1:0.

В 38-ата минута гостите имаха искания за дузпа за нарушаване на Джеймс Тарковски против Шон Лонгстаф, само че след инспекция със системата ВАР углавен удар не бе отсъден.

През втората част обаче на терена за „ джордитата “ се появиха Алан Сейнт-Максимен и Калъм Уилсън, които раздвижиха играта на отбора.

Именно Сейнт-Максимен асистира за Якоб Мърфи в 59-ата минута, който насочи акуратен изстрел и попадна неспасяемо в ъгъла на Ник Поуп, с цел да може Нюкасъл да изравни.

Само пет минути по-късно самият Сейнт-Максимен донесе цялостния поврат за отбора на Стив Брус след подаване на Джондж Шелви. Французинът напредна чудесно, след което преодоля Поуп за повторно.

В края на срещата Мигел Алмирон можеше да вкара и трети за гостите, само че топката бе изчистена от голлинията от Тарковски.

С този триумф Нюкасъл към този момент има 32 точки на 17-ата позиция, с шест повече от 18-ия Фулъм, само че и с мач повече от „ котиджърс “. Бърнли е 15-и с точка повече от „ свраките “. В идващия кръг Нюкасъл приема Уест Хем, до момента в който „ виненочервените “ гостуват на Манчестър Юнайтед.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР