Отборът на Нова Зеландия се класира за финала на световното

...
Отборът на Нова Зеландия се класира за финала на световното
Коментари Харесай

Нова Зеландия е първият финалист на световното първенство по ръгби във Франция

Отборът на Нова Зеландия се класира за финала на международното състезание по ръгби във Франция. Тимът на " Ол Блекс " сподели есенция от опциите си и отнесе с 44:6 Аржентина в първия 1/2-финален мач.

Тоталното предимство на новозеландците проличава откакто те означиха седем есета против нито едно за Аржентина, а южноамериканците не записаха нито една точка през втората част.

Defeated but not out |
— Rugby World Cup (@rugbyworldcup)

В невъзмутим темп " Ол Блекс " напипа слабите страни и празните пространства в отбраната на противника си и есетата следваха едно след друго. Най-много (3) означи крилото Уил Джордан, две добави Шанън Фризел, а по едно - Джордан Барет и Аарън Смит. До момента Джордан има към този момент 8 есета в границите на един шампионат, с което изравни върха на международни шампионати, който се държи по едно и също време от двама негови сънародници - Джулиан Савеа и починалата легенда Джона Лому, както и от южноафриканеца Браян Хабана.



Отборът на " пумите ", който най-вероятно изигра последния си мач под управлението на селекционера Майкъл Чейка, се опита да се опълчи през първите 20-ина минути, само че по-късно показа бледа сянка от играта си досега в шампионата.

Така Нова Зеландия стигна до петия си край на международно състезание и ще има опцията да стане първият тим в историята с четири трофеи. Мачът за трофея ще е на 28 октомври, а противник на Нова Зеландия ще бъде спечелилият от втория полуфинал довечера,





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР