Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4 по 6 км

...
Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4 по 6 км
Коментари Харесай

Норвегия спечели щафетата на 4 по 6 км в Йостерсунд при жените

Отборът на Норвегия завоюва щафетата на 4 по 6 км при дамите, кръг от Световната купа по биатлон, който се организира в Йостерсунд (Швеция). Скандинавските биатлонистки приключиха с общо време 1 час, 18 минути, 48.3 секунди общо с 9 пропуща при стрелбите.

На второто място остана отборът на Швеция, изостанали на 41.6 секунди или с време от 1:19.29.9 часа, също с 9 пропуща от огневия рубеж. Третото място е за тима на Германия, изостанали на 47.9 секунди от първите и 4 пропуща при стрелбите. Топ 6 допълват тимовете на Швейцария, Франция и Чехия.

Съставът на Норвегия Марте Кракстад Йохансен, Юни Арнеклеив, Каролине Офигстад ​​Нотен и Ингрид Ландмарк Тандреволд взе преднина след втората промяна, като дотогава отпред беше тимът на Франция. И след втората промяна в щафетата норвежките държаха водачеството, като към този миг на 2-а позиция беше тимът на Чехия, следвана от германките. Изненадващите претендентки първоначално – отборът на Франция, паднаха до 4-о и малко по-късно 5-о място, Клое Шевалие трябваше да отиде в наказателния кръг и това оказа въздействие върху времето им.

При 4-и пост настъпи разбъркване на върха, като Швеция излезе отпред. Хана Йоберг караше за шведките, зад нея се нареждаха Норвегия и Германия.

Йоберг обаче не съумя да се оправи с напрежението и да резервира първото място до края. Шведката се нуждаеше от два аварийни патрона в легнало състояние, само че пък пропусна цели четири стрелби права. Така тя трябваше да отиде до наказателния кръг, отстъпвайки първото място на норвежката Ингрид Ландмарк Тандреволд.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР