Отборът на Нефтохимик успя! “Шейховете” направиха немислимото преди няколко месеца

...
Отборът на Нефтохимик успя! “Шейховете” направиха немислимото преди няколко месеца
Коментари Харесай

Нефтохимик се спаси - остава във Втора лига

Отборът на Нефтохимик съумя! “Шейховете” направиха немислимото преди няколко месеца и резервираха своето място във Втора лига. Тимът от Бургас стигна до 1:1 в гостуването на Спортист (Своге) в мач от последния 34-ия кръг на сезона и с актив от 28 точки остана измежду експертите.

Първата опция бе пред Томи Костадинов в 15-ата минута, само че Марин Орлинов избави. Вратарят парира и втория удар на крилото в идната минута. Именно това бяха най-сериозните рискове за домакините, до момента в който гостите играеха плътно, само че без доста концепция по какъв начин да основат чисто състояние в офанзива. В 42-ата минута Спортист поведе и усложни задачата на “шейховете”.

Точен бе Деян Христов в 42-ата минута, който засече центриране на Стивън Славков, и с глава означи своето девето попадение за сезона. Предвид протичащото се в столичния квартал “Драгалевци” в същия миг, където Септември водеше на Локо (ГО), което оставаше на този стадий бургазлии в групата даже при проваляне.

Втората част стартира чудесно на “зелено-черните”, които в 52-ата минута възвърнаха равенството. Играчите на Людмил Христов се разписаха след светкавична контраофанзива. Мохамед Брахими с майсторско подаване изведе зад отбраната Раел Лолала, който на скорост пое топката, финтира Стефано Кунчев и прати топката в мрежата за 1:1. Този резултат даде преимущество от две точки на Нефтохимик пред Локо (ГО). Малко по-късно “железничарите” позволиха втори гол против Септември, а Нефтохимик контролираше напълно своята орис.

Така най-после изцяло справедливо оставането си в професионалния футбол след едни доста сложен сезон.

Тимът на Киров приключи сезон 2020/2021 година с актив от 28 точки на 14-то място “Нафтата” записа седем победи, шест равенства и 17 провали от 30 мача, само че страхотният край се оказа решителен. Бургазлии записаха шест победи(едната служебна), две равенства и единствено две провали в последните 10 дуела, което оказа помощ на Нефтохимик да изплува от последното място и да остане във Втора лига.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР