Отборът на Наполи вече си гарантира шампионската титла в Серия

...
Отборът на Наполи вече си гарантира шампионската титла в Серия
Коментари Харесай

Наполи надви Фиорентина в първия си мач като шампион

Отборът на Наполи към този момент си подсигурява шампионската купа в Серия " А ", само че все пак момчетата на Лучано Спалети нямат желание да смъкват темпото и надиграха вкъщи Фиорентина с 1:0 в среща от 34-ия кръг.

Двубоят на " Естадио Диего Армандо Марадона " се трансформира в същински празник за локалните почитатели, които бяха изпълнили трибуните до краен лимит, с цел да отпразнуват първата купа на своите любимци след повече от 30-годишна пауза.

На фона на празненствата по трибуните обаче дуелът не предложи доста вълнуващи моменти, като преди почивката домакините несъмнено не приличаха на себе си.

Скоро след подновяването на играта обаче небесносините получиха отличен късмет да открият резултата, когато Софиян Амрабат повали Доминик Лоботка в наказателното поле и домакините получиха право да изпълнят дузпа, която бе пропусната от Виктор Осимен.

Малко по-късно нигериецът въпреки всичко получи късмет да се поправи, откакто Наполи получи право да извърши още един углавен удар този път за нарушаване против Хвича Кварацхелия. При втория си опит Осимен не сбърка и донесе успеха за своя отбор.

Загубата остави Фиорентина на 8-ото място в подреждането с 46 точки, само че въпреки всичко " виолетовите " резервират възможностите си да играят в Европа през идващия сезон, в случай че побеждават в Лигата на конференциите, където идния четвъртък (11 май) се изправят против Базел в първи двубой от полуфиналите.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР