Отборът на Милан изигра най-силния си двубой от началото на

...
Отборът на Милан изигра най-силния си двубой от началото на
Коментари Харесай

Милан шокира Наполи като гост и му нанесе най-тежката загуба дотук през сезона

Отборът на Милан изигра най-силния си дуел от началото на сезона и разруши с 4:0 като посетител безапелационния водач в италианската Серия " А " Наполи в дербито на 28-я кръг.

На " Естадио Диего Армандо Марадона " " росонерите " подсетиха за формата си от миналогидишния шампионски сезон и тотално надиграха небесносините, които бяха без една от звездите си Виктор Осимен и инкасираха най-тежкото си проваляне от началото на сезона.

Всичко стартира в 17-а минута, когато Рафаел Леао бе изведен от Браим Диас зад защитата на домакините и ефектно трансферира стража Алекс Мерет за 1:0, поставяйки завършек на своята двумесечна суша в шампионата.

Осем минути по-късно самият Диас се записа измежду голмайсторите, откакто получи топката в наказателното поле на Наполи, отстрани Марио Руи и с удар под гредата беше прецизен за 2:0.

Малко преди да изтече първия час игра Рафаел Леао направи задатъка на Милан типичен с втория си гол в срещата, пристигнал след прелестен диагонален изстрел, а крайното 4:0 оформи Алексис Салемакерс в 67-а минута след отличен самостоятелен рейд, при който мина около няколко футболисти от защитата на домакините.

Убедителният триумф на Милан довечера в Неапол може да вдъхне спомагателна убеденост на момчетата на Стефано Пиоли поради задаващите се нови два конфликта против " небесносините " в четвъртфиналите на Шампионската лига на 12 и 18 април.

В класирането на Серия " А " пък " росонерите " се изкачиха до 3-та позиция с актив от 51 точки, до момента в който Наполи остава удобно отпред със 71 пункта, което е с цели 16 повече по отношение на най-близкия преследвач Лацио.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР