Отборът на Мексико спечели и втория си двубой от Мондиал

...
Отборът на Мексико спечели и втория си двубой от Мондиал
Коментари Харесай

Мексико продължава уверено в Русия

Отборът на Мексико завоюва и втория си дуел от Мондиал 2018. Съставът се наложи над Южна Корея с 2:1. Точни за спечелилите в мача от Група "F " на "Ростов Арена " бяха Хавиер Ернандес и Карлос Вела.

Първото полувреме стартира оспорвано и амбициозно и за двете единайсеторки, само че лека-полека мексиканците постановиха териториален превес над съперника си. Атаките за отбора започнаха да се редуват една след друга, като Лаюн и Вела не спираха да тормозят бранителите на Южна Корея.

Натискът на Мексико бе явен, като резултатът от това не закъсня. При следващия пробив по едно от двете крила се стигна до центриране, защитник на корейския състав искрено игра с ръка, а Мажич уточни бялата точка, даже без да се допитва до системата ВАР. Зад топката застана Карлос Вела, който даде справедливо преимущество на състава си в резултата.

През вторите 45 минути темпото спадна. Корейците правеха всичко по силите си, с цел да се върнат в мача. Вместо да стигат до чисти обстановки за гол обаче, футболистите на отбора оставяха съществени празни пространства в защитата си и единствено шансът ги спасяваше от нови голове във вратата им.

Този шанс обаче им изневери в 66-ата минута, когато след скоростна акция Чичарито повиши на 2:0.

Корейците стигнаха до отбелязването на почетен гол в продължението на мача, когато Сон вкара за крайното 1:2
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР