Отборът на Манчестър Сити се доближи на три точки от

...
Отборът на Манчестър Сити се доближи на три точки от
Коментари Харесай

Холанд изравни пореден рекорд при нова победа на Сити

Отборът на Манчестър Сити се приближи на три точки от водача в класирането на Висшата лига Арсенал, откакто победи Лестър Сити с 3:1 вкъщи в мач от 31-ия кръг на шампионата.

На " Етихад " играчите на Пеп Гуардиола взеха решение всичко още в първите 25 минути, в които нанизаха три гола. Само пет минути след началото на дуела централният бранител Джон Стоунс откри резултата с атрактивен изстрел от воле, а в 13-та минута Ерлинг Холанд удвои от дузпа, отсъдена за игра с ръка на състезател на " лисиците ". В 25-та минута Кевин де Бройне изведе Холанд в наказателното поле на гостите и норвежкият национал не сбърка за 3:0. В 75-та минута някогашният нападател на Сити Келеши Ихеаначо означи почетния гол за Лестър в дебюта на новия управител Дийн Смит.

С двата си гола Холанд изравни върха на Мохамед Салах за най-вече попадения в един сезон от Висшата лига с 38 кръга - 32. Норвежецът ще има още цели осем дуела, с цел да усъвършенства достижението на Салах.

С този триумф Манчестър Сити събра 70 точки и към този момент е единствено на три зад водача Арсенал при еднакъв брой мачове. Днес " артилеристите " ще имат опцията да възстановят задатъка си от шест точки при гостуването си на Уест Хям. Ситуацията на Лестър е тежка - предпоследно място с 25 точки, на две от избавителната линия. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР