Отборът на Манчестър Сити постигна победа с 3:1 при визитата

...
Отборът на Манчестър Сити постигна победа с 3:1 при визитата
Коментари Харесай

Манчестър Сити наказа грешките на Арсенал и се изкачи на върха във Висшата лига

Отборът на Манчестър Сити реализира победа с 3:1 при визитата си на Арсенал в отсрочено дерби от 12-ия кръг на британската Висша лига.

„ Гражданите “ откриха резултата на стадион „ Емирейтс “ в 24-ата минута след неточност от страна на бранителя на „ артилеристите “ Такехиро Томиясу. След дълга висока топка, изпратена надълбоко в половината на домакините, японецът опита да върне топката към стража Аарън Рамсдейл, само че подаването му се оказа късо и то бе пресечена от Кевин Де Бройне, който с прехвърлящ удар от придвижване от границата на наказателното поле даде преднина на първенците на Англия.

Арсенал изравни резултата в края на първото полувреме, когато Едуард Нкетия бе изведен отляво в пеналтериятя на Сити и стреля от дребен ъгъл, само че бе съборен от вратаря на гостите Едерсон и основният рефер на дуела Антъни Тейлър отсъди дузпа. Зад топката застана Букайо Сака, който с обмислен изстрел по земя се разписа в противоположния низък десен ъгъл на стража Едерсон.

Съставът на Пеп Гуардиола още веднъж поведе в 72-ата минута след нова неточност от страна на защитата на „ топчиите “. Габриел Магаляеш сбърка в изнасянето на топката, Ерлинг Холанд получи топката, напредна към наказателното поле на „ червено-белите “ и пусна паралелен пас към връхлитащият Джак Грилийш, който с фалцов удар се разписа за 2:1.

Точка на разногласието постави Холанд десетина минути по-късно, когато Де Бройне бе изведен отдясно в пеналтерията на Аресенал и върна топката на точката за дузпа, където норвежкият нападател на Манчестър Сити с акуратен изстрел прати топката в долния десен ъгъл на Рамсдейл.

В класирането Манчестър Сити събра актив от 51 точки и се изкачи на първото място, задминавайки втория Арсенал, който има същия точков актив, само че отборът на Микел Артета е с по-лоши индикатори от „ жителите “.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР