Отборът на Лудогорец допусна едно от най-срамните си поражения в

...
Отборът на Лудогорец допусна едно от най-срамните си поражения в
Коментари Харесай

Лудогорец преживя историчеки кошмар в Дания и инкасира най-тежката си загуба в Европа

Отборът на Лудогорец позволи едно от най-срамните си провали в европейските клубни шампионати, губейки с 1:7 като посетител на датския Нордселанд в мач от груповата фаза на Лигата на конференциите.

За българския първенец това е исторически призрачен сън в Европа, защото в никакъв случай до в този момент той не бе допускал 7 гола в един мач в интернационална конкуренция. Предишният антирекорд за разградчани бяха шестте попадения, които те инкасираха като посетители на Арсенал в Шампионската лига и вкъщи против Еспаньол в Лига Европа.

Тази вечер на стадион " Right to Dream Park " във Фарум футболистите на Ивайло Петев бяха тотално разрушени от вицешампиона на Дания, който реализира най-изразителната си победа в евротурнирите, а броят на осъществените голове от " тигрите " можеше да бъде и още по-голям.

Мачът стартира вихрено и още в откриващите 9 минути двата отбора си размениха по един гол от дузпа, като Маркус Ингвартсен бе дал задатък на домакините още преди да са минали и 120 секунди игра, само че рожденикът Оливие Вердон възвърне равенството скоро по-късно.



С това обаче се изчерпаха и позитивните моменти за Лудогорец довечера във Фарум, защото в 11-ата минута кошмарна неточност на вратаря Серджио Падт разреши на Ибрахим Осман да означи за 2:1, връщайки преднината на Нордселанд.

По-добрата игра на домакините продължи и в 31-ата минута Йепе Тверсов се разписа с глава за 3:1, а секунди по-късно Бенямин Нигрен повиши на 4:1.

След почивката " тигрите " продължиха да се забавляват и в 68-ата минута резултатът стана 5:1 в тяхна изгода след автогол на Сон, а седем по-късно Нигрен осъществя второто си попадение в срещата за 6:1.

Крайното 7:1 оформи Кристиан Расмурсен малко преди края на постоянното време на празна врата, с цел да подпечата публично най-тежката загуба на Лудогорец в европейските клубни шампионати.



По същото време любимецът в тази група " Н " Фенербахче съкруши с 3:1 като посетител състава на Спартак Търнава и с цялостен актив от 6 точки оглавява подреждането. Втори и трети са надлежно Нордселанд и Лудогорец, като датчаните, несъмнено, имат преимущество след днешния погром. Засега на дъното е Спартак Търнава без нито един извоюван пункт.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР