Отборът на Ливърпул достигна до труден успех в първата си

...
Отборът на Ливърпул достигна до труден успех в първата си
Коментари Харесай

Трудна победа класира Ливърпул на финал на Световното клубно първенство

Отборът на Ливърпул доближи до сложен триумф в първата си среща от Световното клубно състезание. Мърсисайдци " не играха на върха на опциите си, само че все пак надделяха с 2:1 тима на Монтерей в полуфинална среща от шампионата. Наби Кейта даде преднина на англичаните при започване на срещата, само че мексиканците незабавно отвърнаха с гол на Рожелио Фунес Мори.
Двата отбора изпуснаха редица положения пред двете порти до края на първото и при започване на втората част. В края на срещата обаче влезлият като запаса Трент Александър-Арнолд откри друга от промените на Клоп Роберто Фирмино, който вкара решителния гол. В събота Ливърпул ще се изправи против Фламенго в борба за трофея.
Повече детайлности за дуела - вижте в Sportlive.bg.
ПРЕДИ ДВУБОЯ
Днес първият тим пък ще се бори за място на финала на Световното. Мърсисайдци дойдоха в Катар до дъно стимулирани и не крият голямото си предпочитание да станат и международни клубни първенци. На финала към този момент ги чака Фламенго, само че преди този момент момчетата на Юрген Клоп би трябвало да си свършат задачата против Монтерей. Мексиканският клуб се класира за полуфиналите след победа с 3:2 над водения от Шави Ал-Сад.
" Трябва да почитаме разпоредбите в другите страни. Не сме летяли 3 000 благи, с цел да не излезем на терена. Сега сме тук и сме изцяло фокусирани. Ако ме питате обаче дали би трябвало да има Световно клубно състезание по средата на сезона, би трябвало да кажа – не. Ние сме тук, с цел да участваме и да потвърдим, че Ливърпул е най-силният отбор в света ", съобщи Клоп преди дуела .
Мърсисайдци ще се изправят в полуфинален конфликт против Монтерей от 19:30 часа българско време и ще може да го следите НА ЖИВО в Sportlive.bg.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР