Отборът на Левски приема Славия в последния двубой от програмата

...
Отборът на Левски приема Славия в последния двубой от програмата
Коментари Харесай

Левски се изправя срещу кошмара си Славия

Отборът на Левски приема Славия в последния дуел от програмата на 11-ия кръг довечера от 19,15 часа на “Георги Аспарухов”. Най-старото столично дерби в последните години си върна интригата и блясъка, откакто “белите” на два пъти нанесоха звучни шамария на своя противник. Първо Славия остави Левски без купа в края на сезон 2012/2013 година, а през лятото шокира “сините” във финала за Купата на България. Победа през днешния ден няма да заличи неприятните мемоари, само че тя е от изключителна значимост за Левски, в случай че желае да се върне на върха в класирането в Първа лига и да държи на отдалеченост преследвачите ЦСКА-София и Лудогорец, който при победа по-рано денем над Ботев Враца ще събере по-голям актив от “сините”. Феновете на Левски са с приповдигнато въодушевление от положителните резултати на тима и през днешния ден се чака на “Герена” да бъде регистриран зрителски връх.
Треньорът Славиша Стоянович надали ще прави промени по отношение на стартовия състав от успеха над ЦСКА-София с 1:0 в последния кръг. На вратата ще застане Мартин Полачек, а пред нещо ще работят Цветкович, Ейолфсон, Горанов и евентуално Яблонски, който обаче в последните е обезпокоен поради проблемите си със закона в родината Чехия. Алтернатива на чеха е Аймен Белаид. В центъра ще се появят Тиам и Мариани, а пред тях ще се подреди триото Кабрал, Обертан и Паулиньо. На върха на офанзивата ще е Станислав Костов. Срещу Славия Левски още веднъж ще заложи на стила и от последните мачове с нападателно начало и търсене на първи гол.
В Славия бяха внимателни в изявленията си преди мача. Президентът Венцеслав Стефанов не насочи обичайните си гръмки закани към противника. Треньорът Златомир Загорчич разгласи Левски за любимец. Сърбинът има много проблеми. Вратарят Георги Петков и водачът на тима Галин Иванов имат дребни контузии, титулярните бекове Сашо Александров и Димитър Велковски са твърдо навън поради травми. Универсалният Славчо Шоколаров пък е осъден. Под въпрос е и Стефан Ашковски, който може да бъде употребен на разнообразни постове. В предходния кръг Славия позволи шокираща загуба в София от Ботев Враца и през днешния ден футболистите в бяло ще положат старания да зарадват почитателите си.

Вероятни сформира:

Левски: Полачек, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Тиам, Мариани, Кабрал, Обертан, Паулиньо, Костов.

Славия: Стергиакис, Узунов, Христов, Гамаков, Марем, Карабельов, Г. Иванов, Цветанов, М. Ангелов, Йомов, Чунчуков.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК Първа лига 11 кръг, неделя 7 октомври  Левски 19:15предстои  Славия
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР