Отборът на Леванте постигна ценна победа с 2:1 при гостуването

...
Отборът на Леванте постигна ценна победа с 2:1 при гостуването
Коментари Харесай

Леванте прати Леганес в тотален нокаут

Отборът на Леванте реализира скъпа победа с 2:1 при гостуването на последния в класирането в Ла Лига Леганес в дуел от 8-мия кръг.

Домакините от Леганес започнаха дуела по-силно, като в първите 30 минути с огромни пропуски се регистрираха нападатели Йосеф ел Несери и Оскар. В 43-та минути пък още веднъж Оскар беше изведен единствено против стража на Леванте, само че не съумя да уцели очертанията на вратата.

В самия завършек на първата част гостите нанесоха изненадващо съдбоносен удар. Димитрис Сиовас от състава на Леганес работи безогледно в личното си наказателно поле, извършвайки нарущение, след което съдията отсъди 11-метров углавен удар. Зад топката застана Марти Роджър, който не сбърка за 1:0.

В началото на втората част пристигна и втори тежък удар по упоритостите на закъсалия тим на Леганес. Хосе Кампаня получи късмет да стреля от към 20-тина метра вдясно от вратата на домакините. Той насочи мощен удар в близкия ъгъл на стража Хуан Сориано, който не съумя да реагира задоволително добре, с цел да може преднината да бъде подсилен на 2:0.

В самият завършек на срещата "кръставичарите " въпреки всичко стигнаха до почетно попадение. Мартин Братуейт беше изведен зад тила на отбраната на гостите и с майсторски удар съумя да трансферира вратаря Айтор, с цел да понижи резултата на 2:1. Самият Братуейт можеше да е воин за своя отбор единствено 4 минути по-късно, само че пропусна решителна дузпа.

По този метод съставът на Леганес продължава да е закотвен на последното 20-то място в Ла Лига с актив от едвам 2 точки от 8 мача. Леванте пък заема 9-то място с 11 пункта от изиграните до момента мачове.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР