Отборът на Леброн Джеймс победи отбора на Стеф Къри със

...
Отборът на Леброн Джеймс победи отбора на Стеф Къри със
Коментари Харесай

С финална защита отборът на Леброн Джеймс спечели новото шоу на звездите в НБА

Отборът на Леброн Джеймс победи тима на Стеф Къри със 148:145 в първото издание на новия формат на Мача на звездите в НБА. Двата състава върнаха позагубения искра на шоуто след надстрелването и цялостната липса на отбрана в последните години, а водачът на " Кливланд кавалиърс " поведе своя отбор към успеха и справедливо беше определен за най-полезен състезател.

Джеймс вкара 29 точки, овладя 10 битки и направи осем асистенции. Той вкара четири тройки от осем опита и беше прецизен при 12 от 17-те си стрелби от игра. 33-годишният състезател завоюва премията за МVP в Мача на звездите за трети път след 2006 и 2008 година

Джеймс сложи връх за най-голяма разлика в годините от спечелването на последните си два наградата. Той се изравни с Оскар Робъртсън, Майкъл Джордан и Шакийл О`Нийл, които също са избирани по три пъти за най-полезни в Мача на звездите. Повече награди имат единствено Боб Петит и Кобе Брайънт - по четири.

 С крайна отбрана тимът на Леброн Джеймс завоюва новото шоу на звездите в НБА
© Associated Press

След 66 издания, в които един против различен на паркета бяха тимовете на Източната и Западната конференция, тази година формата беше изменен напълно. Баскетболистите с най-вече гласове от почитателите - Джеймс и Къри - бяха капитани на двата тима и избираха съставите. Te можеха да селектират играчи и от двете конференции.

В състава на Джеймс титуляри бяха още Кевин Дюрант, Ръсел Уестбрук, Кайри Ървинг и Антъни Дейвис, а на пейката Ламаркъс Олдридж, Брадли Бийл, Виктор Оладипо, Пол Джордж, Андре Дръмънд, Горан Драгич и Кемба Уокър. Последните четирима замениха контузените Демаркас Къзинс, Кевин Лав, Кристапс Порзингис и Джон Уол.

Стартовата петица на Къри с изключение на него включваше Джеймс Хардън, Демар Дероузън, Янис Андетокумбо и Джоел Ембийд. На пейката бяха Деймиън Лилард, Джими Бътлър, Дреймънд Грийн, Кайл Лаури, Клей Томпсън, Карл-Антъни Таунс и Ал Хорфорд.



Двубоят в " Степълс сентър " в Лос Анджелис задоволи всички фенове на качествения баскетбол, които видяха доста атрактивни осъществявания. Както постоянно отбраната беше оставена на назад във времето през по-голямата част от времето и имаше надвкарване сред двата тима. Тимът на Стеф Къри опита рекордните 65 тройки, само че вкара единствено 17 от тях, до момента в който Джеймс и компания бяха по-точни - 19 от 58.

Отборът на Къри водеше съвсем от самото начало, а няколко пъти отваряше двуцифрена разлика. Най-големият задатък на Къри и компания доближи 15 точки, а в средата на последната четвърт те водеха с осем точки при 136:128.

 За разлика от предходни години този път шоуто на звездите в НБА предложи здрава борба
© Reuters

За разлика от предходни години този път шоуто на звездите в НБА предложи здрава борба

В последните минути двата тима оставиха шоуто на назад във времето и започнаха да играят доста крепко в отбрана. Мачът замязя на същински конфликт от НБА, а в един миг даже се стигна до оборване и историческо потребление на видеопреглед в Мача на звездите.

Отборът на Джеймс изравни резултата при 144:144. Последваха поредност от пропуски, преди Демар Дероузън да застане на линията за наказателни изстрели. Въпреки че вкарва над 90% от стрелбите си от тази позиция, този път той осъществя единствено единия. В ответната офанзива Джеймс изведе своя тим напред за 146:145.

 С крайна отбрана тимът на Леброн Джеймс завоюва новото шоу на звездите в НБА
© Reuters

Тимът на Къри не съумя при идващото си нахлуване след пропуск на Хардън от тройката, последван от неточност на Дероузън, която беше осъдена от Уестбрук.

Във финалната офанзива Къри можеше да прати мача в продължения, само че даже не съумя да изстреля топката, откакто беше заловен в клопката на хубавичко отбрана на Джеймс и съотборника си в " Голдън стейт уориърс " Кевин Дюрант.

Дюрант приключи с 19 точки, шест битки и пет асистенции. Пол Джордж добави 16 точки, Дръмънд и Бийл записаха по 14, а Ървинг - 13.

Уестбрук нямаше вечер и вкара единствено 11 точки, откакто пропусна пет от шестте си стрелби от тройката.

За тима на Къри най-резултатни бяха Лилард и Дероузън с по 21 точки. Ембийд означи 19, Таунс - 17, а Антетокумбо - 16. Разочарованието в състава пристигна от двамата водач - Къри и Хардън. Плеймейкърът на " Уориърс " вкара единствено четири от 14-те си стрелби и записа 11 точки, а топреализаторът на " Хюстън " направи цели 14 пропуща от 19 стрелби и приключи с 12 точки.

" Със Стеф искахме да променим малко картината в Мача на звездите. През последните години мачът не беше толкоз спортен, колкото ни се желае. Със сигурност беше дребен шансът спечелилият да се реши със отбрана, само че това беше нещо, което искахме да създадем довечера - да наблегнем малко повече в отбрана и мисля, че това се видя в последното нахлуване ", сподели Леброн Джеймс след дуела.

За шести път в историята и за кол път от 2011 година Мачът на звездите се организира в именитата зала в Лос Анджелис.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР