Отборът на Камерун се класира за 1/4-финалите на турнира за

...
Отборът на Камерун се класира за 1/4-финалите на турнира за
Коментари Харесай

Камерун сложи край на приказката на Коморските острови

Отборът на Камерун се класира за 1/4-финалите на шампионата за Купата на африканските народи, откакто отстрани с 2:1 Коморските острови в предстоящ с интерес дуел.

Срещата ще се запомни с обстоятелството, че на вратата на Коморските острови имаше полеви състезател, вместо вратар, защото и тримата в листата на селекционера Амир бяха отвън сметките. Титулярният пазач Али Ахамада се оказа инфектиран с ковид. Резервите Салим Бен Боина и Мояд Усейни също се оказаха отвън сметките. Първият е контузен, а вторият също е инфектиран.

Така в ролята на вратар се появи бранителят, който е висок една 172 см. Алхадур игра цялостен мач и отрази четири удара в очертанията на вратата от общо отправени 6. Той също по този начин игра с топката 52 пъти, направи 42 подавания, само че не съумя да избави тимаси от проваляне.

Двубоят стартира кошмарно за Коморските острови, които останаха с човек по-малко на терена още в седмата минута, когато беше изпъден. Карл Токо-Екамби даде задатък на Камерун в 29-ата минута. В 70-ата Венсан Абубакар удвои задатъка на домакините, които потрепериха в края, откакто Юсуф М’Чангама понижи.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР