Отборът на Каляри продължава да изпуска парата в края на

...
Отборът на Каляри продължава да изпуска парата в края на
Коментари Харесай

Лацио подчини Каляри, Десподов отново не игра

Отборът на Каляри продължава да изпуска парата в края на сезона, откакто няма защо повече да играе. Сардинците позволиха трета поредна загуба, този път от Лацио, който на собствен ред направи огромна крачка към място в Европа с триумфа си с 2:1.

Българският национал Кирил Десподов още веднъж изгледа мача от аварийна пейка, като към този момент навъртя два месеца, в които е единствено фен на мачовете на Каляри. За последно той игра на 10 март против Болоня и оттогава получи контузия, възвърне се от нея, само че по този начин и не попада в сметките на наставника си.

Иначе Луис Алберто преди почивката и Хоакин Кореа малко след нея донесоха удобната победа на "орлите ". В продължението Леонардо Паволети единствено понижи резултата, само че за повече нямаше време. Така римляните са в подножието на зона Европа и имат всички благоприятни условия да се докопат до място там в края на акцията.

Мачът стартира в ужасно движение, като още в 5-та минута Фелипе Кайседо се озова на страхотна позиция, само че стреля високо над вратата. Домакините дадоха отговор в 8-та минута, когато Жоао Педро се озова на хубава позиция, само че вратарят го спря.

Двуострата замяна на офанзиви продължи и в средата на полувремето. Луис Алберто и Фелипе Кайседо направиха невероятни пропуски сред 21-та и 22-та минути, като вратарят на Каляри се изяви ужасно на позицията си и отрази.

В 28-та минута Луис Алберто стана следващият състезател на "орлите ", който се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, само че още веднъж стреля високо над вратата. И статуквото се резервира, само че не за още дълго. Защото в 31-та минута Адам Марушич с прекрасен пас откри Луис Алберто към точката на дузпата и ударът му по земя откри ъгъла и преодоля вратаря - 1:0.

До почивката имаше по един късмет и за двата тима. Първо Лука Чигарини получи страховит пас пред наказателното поле и стреля, само че топката мина на сантиметри настрана от вратата в 38-та минута. Две по-късно Милан Бадел беше на преференциална позиция, само че ударът му не откри очертанията на вратата. Така почивката пристигна при гол задатък за римляните.

Лука Чигарини можеше да изравни малко след почивката, само че вратарят с последни сили мазета влитащата в долния му ляв ъгъл топка. И тези пропуски на Каляри бяха осъдени в 53-та минута. Тогава Хоакин Кореа направи страховит независим пробив и с прелестен изстрел препарира вратаря за 2:0.

След тази развръзка домакините потеглиха напред и търсеха най-малко частичния поврат. Но пропуските пред вратата на Силвио Прото се заредиха един след различен. Алесандро Дейола и Николо Барела направиха невероятни пропуски. Лукас Кастро в 87-та минута изпусна невероятна опция за Каляри и по този начин се стигна до развръзката в края.

Във втората минута на продължението Лукас Кастро с съвършено центриране откри Леонардо Паволети в наказателното поле и той с глава най-сетне се разписа. Но за повече просто нямаше време и по този начин Лацио се поздрави с триумфа.

Така "орлите " са на седмата позиция с 58 точки и тя към този момент им обезпечава място в Европа. Но по-лесната опция е да завоюват Купата на Италия. Каляри е с 40 точки и от дълго време се избави, поради което безгрижно доиграва сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР