Отборът на Хебър Пазарджик си гарантира оставането в елита на

...
Отборът на Хебър Пазарджик си гарантира оставането в елита на
Коментари Харесай

Хебър вкара три гола на Берое и се спаси, старозагорци ще играят бараж за оставане в Първа лига.

Отборът на Хебър Пазарджик си подсигурява оставането в елита на България и през идващия сезон, откакто победи с 3:1 Берое като хазаин в среща от последния 35-и кръг на шампионата. Играчите на Любослав Пенев стигнаха до триумфа с гол на Ивайло Михайлов през първата част и две попадения на Марк-Емилио Папазов в добавеното време на мача, с което събраха актив от 32 точки на 12-о място в подреждането, с еднакъв точков актив с Берое и Ботев Враца, само че поради най-лошите си индикатори в директните дуели " заралии " завършват акцията на 14-ата позиция в класирането и ще би трябвало да играят бараж за оставане в Първа лига против втородивизионния Спортист (Своге). Хебър пък за първи път в клубната си история ще бъде в елита на България в два следващи сезона.

Мачът на стадион „ Георги Бенковски “ стартира равностойно, като при започване на срещата доминираха единоборствата и забавните обстановки пред двете порти липсваха.

Първото рисково състояние пристигна чак в 31-ата минута на мача, когато капитанът на Берое Симеон Мечев стреля тъкмо от към 20 метра, само че ударът не затрудни Петър Дебърлиев.

В 42-ата минута домакините поведоха в резултата. Роберт Мазан центрира от директен свободен удар, вратарят на Берое Иван Гошев излезе напред и боксира, само че топката рикошира в тялото на връхлитащия Ивайло Михайлов и влетя в мрежата за 1:0. При обстановката двамата състезатели се сблъскаха във въздуха и нападателят на Хебър пострада съществено, поради което трябваше да бъде сменен наложително от Лорен Маружин в добавеното време на първата част.

Три минути след подновяването на играта през второто полувреме Уерди Мара стреля рисково от дъгата на наказателното поле, само че Петър Дебърлиев парира неговия удар.

В 55-ата минута Георги Търтов от състава на домакините също опита техничен изстрел от отдалеченост, който обаче мина над напречната греда. Малко по-късно резервата Лорен Маружин бе изведен отдясно зад отбраната на „ заралии “ и опитва да приключи с прехвърлящ удар, който обаче не откри задачата.

Постепенно Берое взе самодейността в търсене на изравнително попадение и в 79-ата минута гостите от Стара Загора получиха право да извърши дузпа. Играчите на Николай Киров разиграха добре, Густаво Каскардо получи отдясно в наказателното поле на Хебър и бе съборен в тил от идващия на скорост Марк-Емилио Папазов, което накара основния арбитър Георги Давидов да уточни бялата точка. Зад топката застана резервата Тонислав Йорданов, който осъществя безкомпромисно в горния ляв ъгъл на Дебърлиев за 1:1.

В първата минута от добавеното 5-минутно продължение на мача обаче Хебър още веднъж излезе напред в резултата. Мартин Михайлов изсипа топката в наказателното поле на Берое, където, Иван Гошев излезе неразчетено съвсем до дъгата, Стефан Цонков го надскочи и подаде към Марк-Емилио Папазов, който овладя на гърди и добави в опразнената врата за 2:1.

Четири минути по-късно още веднъж Марк-Емилио Папазов постави точка на разногласието с трето попадение, откакто играчите на Люболсав Пенев проведоха бърза офанзива, която приключи с техничен удар на Папазов от границата на наказателното поле, който не остави шансове на Иван Гошев и по този бе завършен крайният резултат – 3:1.

Така Хебър си подсигурява оцеляването в елита, като приключва сезона на 12-а позиция в подреждането, до момента в който Берое завършва акцията на 14-о място и ще би трябвало да играе бараж за оставане в елита през идващия сезон против втородивизионния Спортист Своге. Двубоят сред двата отбора е плануван за събота (10 юни) от 17:30 часа.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР