Отборът на Германия стана последният полуфиналист на отборния турнир United

...
Отборът на Германия стана последният полуфиналист на отборния турнир United
Коментари Харесай

Германия обърна Гърция и оформи полуфиналното каре във второто издание на United Cup

Отборът на Германия стана последният полуфиналист на отборния шампионат United Cup, откакто в четвъртфинален конфликт надигра с 2-1 победи след поврат състава на Гърция.

Двубоят стартира чудесно за южните ни съседи, защото в мача на сингъл при дамите Мария Сакари разруши някогашната №1 в света Анжелик Кербер с 6:0, 6:3, давайки преднина на Гърция.

В дълго чаканата среща на сингъл при мъжете обаче Александър Зверев се наложи над Стефанос Цицпас с 6:4, 6:4, записвайки петия си триумф против този противник в общо 14 дуела посред им, с цел да изравни общия резултат в конфликта сред Германия и Гърция.

Така се стигна до съдбоносен дуел на смесени двойки, в който германците заложиха на Зверев и международната №5 при дуетите при дамите Лаура Зигемунд, до момента в който от другата страна излязоха Сакари и по-малкият брат на Стефанос Циципас Петрос.

Представителите на Бундестима преобладаваха на корта през по-голям интервал от мача и справедливо стигнаха до триумфа с 6:3, 6:3, с който те класираха страната си за полуфиналите на United Cup.

Next up: team Australia

The moment & booked team Germany's ticket into the semifinals of the United Cup!
— United Cup (@UnitedCupTennis)

В спор за място на финала на отборната конкуренция в Австралия Александър Зверев и компания ще срещнат точно домакините, които още през вчерашния ден се оправиха изрично със състава на Сърбия след 3-0 победи.

Другият финалист във второто издание на шампионата пък ще бъде избран в конфликта сред отборите на Полша, водена от международната №1 Ига Швьонтек и Хуберт Хуркач, и Франция, където водач е първенецът от Sofia Open 2023 Адриан Манарино.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР