Отборът на Фламенго победи с 3:1 Ал-Хилал и се превърна

...
Отборът на Фламенго победи с 3:1 Ал-Хилал и се превърна
Коментари Харесай

Фламенго по пътя към мечтания требъл, чака Ливърпул на финала

Отборът на Фламенго победи с 3:1 Ал-Хилал и се трансформира в първия финалист на Световното клубно състезание, което се организира в Катар. Победителят в Копа Либертадорес отстрани тимът от Саудитска Арабия и ще спори за трофея с спечелилия от конфликта сред Ливърпул и мексиканския Монтерей, който се играе сега.

Първата добра опция в срещата бе на сметката на символичните домакини, откакто Герсон насочи удар, само че опитът му мина настрана от дясната греда.

Малко по-късно Бафетимби Гомис опитва от приблизително разстояние, само че ударът му бе неакуратен и прелетя над напречната греда.

Секунди по-късно обаче Ал-Хилал поведе в резултата след попадение на Салем Ал Даусари, който остави Диего Алвеш беззащитен.

До края на първата част липсваха рискови обстановки и Ал-Хилал резервира преимуществото си.

Отборът на Фламенго влезе изменен във второто полувреме и 49-ата минута обаче Джорджан Де Араскета получи необикновен пас в наказателното поле и промуши топката зад тила на вратаря, възстановявайки равенството в срещата.

Малко по-късно цялостният поврат можеше да е реалност, само че Андре Карийо насочи мощен удар, който обаче мина над гредата.

Последваха два бързи гола за Фламенго, с които разногласието в срещата бе решен. В 78-ата минута с прехвърлящ пас Рафиня откри Бруно Пинто, който засече с глава и заби топката от близко, оформяйки цялостния поврат.

Само 4 минути по-късно Али Албулаихи имаше нещастието да си означи автогол, откакто в опит да пресече подаване изпрати топката в личната си врата.

В 83-ата минута Андре Карийо извърши ужасяващо влизане, за което му бе показан пряк червен картон и бе заставен да напусне терена прибързано.

Така тимът на Фламенго се класира за финала на Световното клубно състезание и мечтае за требъл, откакто към този момент завоюва Копа Либертадорес и купата в Бразилия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР