Отборът на Фиорентина постигна втора поредна победа в Серия А

...
Отборът на Фиорентина постигна втора поредна победа в Серия А
Коментари Харесай

Бликащ от футбол Фиорентина гилотинира Милан

Отборът на Фиорентина реализира втора поредна победа в Серия А и сгъсти в допълнение облаците над Марко Джампаоло и Милан. В предпоследен мач от 6-ия кръг на калчото „ виолетовите” изнесоха същинско показно, печелейки с 3:1 визитата си на „ Сан Сиро”, а основните архитекти на триумфа още веднъж бяха Федерико Киеза и Франк Рибери.

Мачът умерено може да се дефинира като сладко възмездие и за треньора Винченцо Монтела (уволнен от Милан през 2017 година), и за притежателя на Фиорентина Роко Комисо, който не толкоз от дълго време изпрати оферта да придобие миланския гранд, само че беше отритнат. Срещата несъмнено сподели, че взаимоотношението посред им последователно стартира да дава нужните резултати след сложното начало.

Нищо сходно не може да се каже за наставника на Милан Марко Джампаоло, който към този момент наподобява рисково покрай уволняване. Тимът му се срина до 16-ата позиция с едвам 6 точки, а още на почивката – при резултат 0:1 – играчите и треньорът бяха освиркани от трибуните. Далеч преди края на срещата трибуните на „ Сан Сиро” се изпразниха с обезпокоително движение, а тишината беше нарушавана само от ликуващите почитатели на гостите.

Още в първите минути гостите демонстрираха, че напълно не са пристигнали с желание да се бранят. Милан изглеждаше некадърен да наложи доминация в центъра на терена, а връзката сред футболистите на „ росонерите” въобще не беше на равнище. Бързо с напредването на мача флорентинци започнаха да диктуват темпото, а дали поради техните зелени екипи, съвършено сливащи се с тревата на „ Сан Сиро”, Милан като че ли нямаше концепция от кое място ще пристигна заплахата.

Федерико Киеза рано-рано тества рефлексите на Джанлуиджи Донарума, който в 11-ата минута трябваше да отбива тежкия изстрел на нападателя. Само 2 минути по-късно един от доста мигове на талантливост от Франк Рибери докара до дузпата, от която резултатът беше открит. Френският деец като на смешка проби през центъра и при дъгата литна двама съперници, с цел да изскочи самичък против вратаря. Донарума се оправи с ниския диагонален изстрел, а Киеза реагира най-бързо и овладя топката. Исмаел Бенасер закъсня и препъна младока, което не даде други разновидности на съдията Пиеро Джакомели. От бялата точка щатният реализатор този сезон Ерик Пулгар заблуди вратаря, шутирайки ниско в левия ъгъл – 0:1.

Милан изглеждаше извънредно неосведомен и в случай че не беше далечният удар на Сусо, провокирал веща интервенция от вратаря Драговски, надали домакините щяха да се отчетат с нещо друго до почивката. В 28-ата пък попадение на Фиорентина беше анулирано поради засада, в каквато изпадна Киеза след паса на Рибери. Младокът откри с ниско центриране Гаетано Кастровили, който с безукорен удар от 10 метра осъществя, само че съдиите вярно не зачетоха попадението.

След почивката крушението на Милан се оказа предначертано от безразсъден шпагат на Матео Мусакио. В 54-ата минута аржентинецът нападна със свиреп шпагат Рибери към централния кръг и в началото получи единствено жълт картон. Реферът обаче получи сигнал и прибегна до ВАР. Така той видя по какъв начин бутоните на Мусакио връхлитат пищяла на Рибери, заради което промени решението си и изгони бранителя.

Оттук нататък гостите напълно иззеха самодейността. В 66-ата минута долетя и вторият гол. Хакан Чалханоглу загуби топката от Миленкович към централния кръг, а бранителят напредна и с пас надясно откри Киеза на скорост. Младата звезда опита ниско центриране, което принуди Джиджо да излиза и боксира с ръка. Нито един от бранителите не подсигури вратаря, а по този начин Кастровили съумя да направи добавка и да означи дебютен гол в Серия А – 0:2.

Четири минути по-късно Фиорентина получи втора дузпа, като Бенасер отново беше отговорен за нарушаването, този път против Кастровили. Киеза съумя да убеди Пулгар да му отстъпи правото да извърши, което се оказа неточност. Италианският национал шутира с доста мощ, само че и без знае какво ориентиране на топката, по тази причина Донарума плонжира вдясно и отби.

Все отново тосканци стигнаха до трето попадение в 78-ата минута. Контраатаката беше извършена брилянтно – Киеза пое топката и с голяма скорост завладя пространството до наказателното поле, като даде задоволително време на Рибери да се измъкне зад тила на бранителите. Последва съвършен пас в кулоар, който французинът овладя в наказателното поле. Бившият ас на Байерн с марково замахване прати двама бранители на „ росонерите” в неверната посока и сетне осъществя с шут в близкия низък ъгъл – 0:3.

Разбира се, имаше време и пропускливата отбрана на Фиорентина – позволила 9 гола в предходните 5 кръга – да лъсне. Това се случи единствено 2 минути след попадението за Рибери, а заслугата беше напълно на резервата за Милан Рафаел Леао. Португалецът беше извънреден в собствен рейд сред четирима играчи в зелени екипи. Във финалния му стадий той смъкна Никола Миленкович по тил в наказателното поле и технично чукна топката около вратаря – 1:3.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР