Отборът на Дукати вдигна официално покривалата на своите мотори за

...
Отборът на Дукати вдигна официално покривалата на своите мотори за
Коментари Харесай

Дукати представи моторите си за новия сезон в MotoGP, Баная ще използва №1

Отборът на Дукати подвигна публично покривалата на своите мотори за сезон 2023 в MotoGP и Световния супербайк шампионат (WSBK). Събитието се организира в италианския курорт Мадона ди Кампильо, където бяха показани обновените версии на Desmosedici GP и Panigale V4.

С повдигането на покривалата публично бе доказано, че и двамата международни първенци на Дукати от 2022 година, Франческо Баная и Алвара Баутиста, ще пазят своите трофеи с №1 на борда на моторите си. Техните съотборници, надлежно Енеа Бастианини и Михаел Рубен Риналди, ще бъдат респективно с №23 и №21, с които се състезаваха и през последните години.

Баная ще стане първият водач в MotoGP, който ще употребява №1 от Кейси Стоунър, който стори това през 2012 година, след купата си от 2011 с Хонда. Австралиецът заложи на №1 и откакто победи за първи път в кралския клас през 2007 година, когато бе водач на Дукати.

Освен него в MotoGP-ерата, която започва през 2002 година, единствено още двама първенци са употребявали №1 след спечелването на своите трофеи. Това са починалият Ники Хейдън, който го стори през 2007 и Хорхе Лоренцо, който през 2011 защитаваше първата си купа с №1. Испанецът резервира №99 след спечелването на другите си две трофеи през 2012 и 2015.
 Баная взе решението за №1 през 2023 година Баная взе решението за №1 през 2023 година
По самите мотори на Дукати не се виждат някакви забележими промени по отношение на края на предходната година, само че това не значи, че такива няма. Със сигурност италианците са обновили моторите на своите машина, а също така са нанесли и корекции по шаситата, които ще желаят да останат в загадка допустимо най-дълго.

Официалните предсезонните проби в MotoGP за 2023 година започват на 10 февруари в Малайзия, като водачите и тимовете ще разполагат с три дни за тествания на „ Сепанг “. Преди това край Куала Лумпур ще се организира и обичайният шейкдаун тест (5-7 февруари), в който присъединяване ще могат да вземат единствено тестовите водачи на обособените производители, както и новобранците в MotoGP за 2023 година. Предсезонните проби в кралския клас ще завършат на „ Алгарве “ в Португалия на 11 и 12 март, а две седмици по-късно трасето в Портимао ще одобри и първия старт за новия сезон в MotoGP.

Снимки: twitter.com/ducaticorse
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР